Yargıya iyi haber: Sözleşmeli personel

Hükümetin, kamuda personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda yaptığı değişiklik kapsamında, ilk kez Adalaet Bakanlığı bünyesine sözleşmeli personel alımının önü açıldı. Değişiklik, Cumhurbaşkanı'nın imzası ile geçerlilik kazanacak.

Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kamuda sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda değişiklik yapıldığını belirterek, ''Özellikle Adalet Bakanlığı bakımından bu önem arz ediyor. Adalet Bakanlığı, yargı teşkilatımızda ciddi açıklar vardı. Böylece sözleşmeli personel çalıştırma imkanı getirilmiş olmaktadır'' dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basına açıklamalarda bulunan Çiçek, Adalet Bakanlığı için böyle bir uygulamanın ilk defa olacağına dikkati çekerek, hem zabıt katibi, hem infaz memuru olarak görev yapanların daha önce 657 sayılı kanuna göre atamalarının yapıldığını hatırlattı.

Verilen kadrolar yeterli olmadığı için sözleşmeli personel çalıştırmanın hizmetlerin görülmesi bakımından verimi artıracağını ifade eden Çiçek, kadro sınırlaması olmayacağı için ilave bir imkan yaratılacağını bildirdi.

Çiçek, ''Böylece bakanlıkların ve kurumların ihtiyaçlarını daha süratle karşılama imkanı var'' dedi.

Alımın sadece Adalet Bakanlığı için söz konusu olmadığını belirten Çiçek, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı gibi ihtiyaç duyulan yerlerde sözleşmeli personel çalıştırılabileceğini söyledi.

"Bugün bu kararnameyi imzaya açtık. Bizim yönümüzden tamamlandı" diyen çiçek, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın imzasıyla beraber de uygulama kabiliyetini kazanmış olacaktır'' şeklinde konuştu.

DİĞER DEĞİŞİKLİKLER
Çiçek, değişiklik kapsamında ''kamudaki sözleşmeli kadın personele doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 olmak üzere toplam 16 hafta süre ile ücretli doğum izni verilebileceğini'' bildirdi.

Çiçek, ''Bu değişiklik sözleşmeli çalışanlarda doğum izninin ücretli verilmesiyle ilgilidir. Böylece sözleşmeli kadın personele doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 olmak üzere toplam 16 hafta süre ile ücretli doğum izni verilebilecektir.

- Askerlik dönüşü yeniden işe alınabilmesine sözleşmeli personelin imkan getirilmektedir. En az 1 yıl görev yapmak şartıyla karşılıklı görev yeri değişikliği yapılabilmesine imkan sağlanmaktadır.

- Eş durumu veya sağlık nedenlerine dayalı olarak belli şartlar dahilinde kurum içi görev yeri değişikliği yapılabilecektir.

- Eşi şehit olan personelin bir defaya mahsus olmak üzere kurum içi görev yeri değişikliği yapılabilmesine imkan getirilmektedir.

- Bazı unvanlar için yapılacak alımlarda kurumlarda ayrıca sınav yapılma imkanı tanınmaktadır.

Toplantıda, yaz saati uygulamasının 29 Mart günü başlamasına ilişkin kararın da alındığını anlatan Çiçek, bu kararın Yüksek Seçim Kurulu'nun bilgisi dahilinde verildiğini söyledi.

YARGITAY BAŞKANI'NIN AÇIKLAMASI
Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in, özel bir televizyon kanalına yargı reformuna ilişkin yaptığı açıklama konusundaki değerlendirmesinin istenmesi üzerine, Çiçek, ''dinlemediği bir konuda açıklama yapma imkanı olmadığını'' söyleyerek, gerektiği takdirde Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in açıklama yapabileceğini kaydetti.
ntvhaber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri