Yapılan yanlış iğne 7 yaşındaki Bedir Doğan'ın hayatını altüst etti

Yanlış teşhis veya yanlış iğne bu sefer Şanlıurfa'da bir ailenin ümitlerini yıktı. 7 yaşındaki Bedir Doğan'a vurulan son iğneden sonra sağlık sorunları başgösterdiğini ileri süren ailesi, çocuğunun yürümekte zorlandığını, psikolojisinin bozulduğunu, geliş

Şanlıurfa'nın Akşemsettin Mahallesi'nde oturan 7 yaşındaki Bedir Doğan, soğuk algınlığı için yazılan 8 iğnenin sonuncusunu 31 Nolu Akabe Sağlık Ocağı'nda vurulmaya gitti. Tedavisi için vurdurduğu son iğne ile sedyenin üstüne yığılan Bedir Doğan, anne Aysel Doğan'ı telaşlandırdı. Doktorun müdahalesi ile kendine gelen küçük Bedir, daha sonra sekmeye başladı. Ailenin iddiasına göre sağlık ocağındaki hemşire Ö.B.'nin vurduğu iğne sinir damarlarına isabet etti. Bunun üzerine Şanlıurfa Sağlık İl Müdürlüğü'ne hemşire hakkında şikayette bulunan aile, "Endişe etmeyin iki yıl sonra sekmesi geçer" cevabını aldı. Ailenin ifadesine göre, Sağlık müdürlüğü, anatomik farklılıklardan dolayı bu tür sinir hasarlanmalarının doğru uygulamalar sonucunda bile gelişebileceğini, bu durumun hasta yaşı ve cinsiyetinden bağımsız oluştuğunun bilirkişice belirtildiğini ve iki yıl sonucunda rahatsızlığının sona ereceğini aileye bildirdi. Aile, daha sonra 500 yataklı devlet hastanesinden ve Gaziantep Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nden aldığı heyet raporlarına dayanarak, hemşire hakkında savcılığa başvurdu. Konu mahkemeye intikal etti.

Sağlık çalışanlarını mağdur etmek gibi bir niyetlerinin olmadığına işaret eden aile, amaçlarının sağlık çalışanlarının hastalar karşısında daha dikkatli ve duyarlı olmasını sağlamak olduğunu belirtti. Çocuğunun yürümekte zorlandığını, psikolojisinin bozulduğunu ifade eden anne Aysel Doğan, çocuğunun yaklaşık 4 aydan bu yana gelişiminin durduğunu belirtti. Çocuğuna diğer çocuklara göre ayrıcalıklı davrandığını kaydeden anne Doğan, çocuğunun ağrılar yüzünden geceleri uyumadığını dile getirdi. Doktorlardan aldığı bilgiye göre çocuğunun damarında kısalma meydana gelebileceğini söyleyen Doğan, son iki aydır çocuğunu her gün fizik tedaviye götürmek zorunda kaldığını anlattı. Hemşirelerin daha dikkatli davranması noktasında çağrıda da bulunan acılı anne, "4 aydır bu acıyı yaşıyorum. Çocuğum geceleri uyumuyor. Psikolojisi bozuldu. Hemşirelerin dikkatli davranmasını istiyorum. Biz bu acıyı yaşıyoruz bari başka anneler yaşamasın." dedi.

Baba İbrahim Halil Doğan ise mağdur durumda olduklarını, çocuklarının okula yalnız gidip gelemediğini, bu yüzden onu kendisinin götürdüğünü söyledi. Her gün çocuğunu okula götürmek için işini de aksattığını kaydeden baba Doğan, çocuğuna yapılan yanlış iğne sonucunda okul çantasını taşıyacak mecalinin bile kalmadığını ve evladın çantasını taşıdığını ifade etti. Oğlunun daha önce hiperaktif olduğunu savunan baba Doğan, oğlunun sinir damarına isabet eden iğneden sonra içine kapandığını, girişkenlik ruhunu yitirdiğini ve ders başarısında düşüş gözlendiğini ifade etti. Çocuğunun ruhsal çöküntünün yanı sıra fiziksel sorunları da yaşadığını kaydeden İbrahim Halil Doğan, mücadelesini hukuksal olarak sürdüreceğini vurguladı.

Ailenin suçladığı hemşire Ö.B.'ye ulaşılamadı. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Hasan Demir ise olayın mahkemeye intikal ettiğini, mahkemeden çıkacak sonuca göre hareket edeceklerini belirtti
zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri