Yağmur İstanbul'u felç etti

Araçlar yollarda saatlerce mahsur kaldı

Sabah saatlerinde etkisini artıran sağanak yağmur, İstanbul'da hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle Anadolu yakasında birçok yol yağış nedeniyle kapandı. Birçok araç da yolda mahsur kaldı.

Gece aralıklarla devam eden yağmur, sabah saatlerinde şiddetini artırdı. Sağanak yağmur, özellikle Anadolu yakasında trafik felç oldu. Avrupa yakasında da etkisini artırmaya başlayan sağanak yağmur nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı.

Sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi

İstanbul'da sağanak yağmur bugün de etkisini sürdürdü. Özellikle akşam saatlerinde etkili olan yağmur vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Yollardaki su birikintileri yüzünden sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı ev ve işyerlerinde su baskınları meydana geldi.

İstanbul'da dün başlayan ve etkisini artırarak devam eden sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiliyor. Gün boyunca etkili olan yağmur akşam saatlerinde su baskınlarına yol açtı. Taksim Meydanı'nda sağanak yağmura hazırlıksız yakalanan bir çok vatandaş ıslanmaktan kurtulamadı. Patlayan rögarlar yüzünden yollarda su birikintileri oluştu. Sürücüler araçlarını kullanmakta zorlandı. Yoğun yağış dereleri de taşma noktasına getirdi. Kadıköy'de bulunan Kurbağalı Dere'de taşkın olma ihtimaline karşı itfaiye ekipleri önlem aldı. Bazı işyeri ve evlerdeki su baskınlarına itfaiye ve İSKİ ekipleri müdahale etti.

Öte yandan Beyoğlu'nda, yoğun yağış nedeniyle metruk bir bina da kısmen çökme meydana geldi. Zabıta ekipleri binanın çevresinde önlem aldı. Vatandaşlar muhtemel çökmeye karşı uyarılarak bina çevresinden uzaklaştırıldı.

Kadıköy'de bir ev su baskınına uğrarken, patlayan logar kapakları nedeniyle araç trafiğinde zaman zaman aksaklıklar meydana geldi.

Yağış nedeniyle Anadolu Yakasında bazı yan yollar üzerinde toplanan su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı. Bazı semtlerde ise aşırı yağışlar nedeniyle logar kapakları patladı. Cadde ve sokaklar üzerinde oluşan su birikintileri nedeniyle trafikte uzun kuyruklar oluştu. Yağışlar özellikle Anadolu Yakası'nda etkili olurken Kadıköy Fikirtepe'de bir ev su baskınına maruz kaldı. Vatandaşlar içeri dolan yağmur sularını kovalarla tahliye etmeye çalıştı. İtfaiye ekipleri ise su seviyesinin yükseldiği Kurbağalı Dere'de olası taşkınlara karşın önlem aldı.
Yağışlar Avrupa yakasında ise özellikle Beşiktaş ve Şişli bölgesinde etkisini gösterdi. Aralıksız süren yağışlar nedeniyle patlayan logar kapakları, araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Yetkililer aralıklarla sürmesi beklenen yağışlar nedeniyle araç sürücülerini uyardı. Trafiğe çıkan sürücülerinin dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Şiddetli yağışla birlikte bir çok nokta sular altında kalırken, Ataşehir'de Örnek Deresi'nin taşması sonucu Yenisahra Stadı kullanılmaz hale geldi.

Şiddetli yağışla birlikte Anadolu yakasının özellikle Kartal, Maltepe, Ataşehir, Ümraniye ve Kadıköy bölgelerinin bazı bölümlerinde su baskınları yaşandı. Cevizli köprü altında suyun yükselmesi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Araçlar, suyla dolan yolda güçlükle ilerlerken, Maltepe Başıbüyük'te de benzer görüntüler yaşandı. Anadolu yakasında çok sayıda ev ve işyeri sular altında kalırken, duruma öfkelenen vatandaşlar görüntü alan basın mensuplarına tepki gösterdi. Vatandaşlar, su altında kalan eşyalarını kurtarmak için yoğun çaba harcadı.

Ataşehir Yenisahra Mahallesi'nde bulunan Örnek Deresi, şiddetli yağışla birlikte taştı. Derenin taşmasının ardından mahallede bulunan bir çok evi su bastı. Taşkın suları nedeniyle, Yenisahra Stadı da kullanılamaz hale geldi.

Gelen tüm su baskını ihbarlarını değerlendiren itfaiye ekipleri, ev ve işyerlerine dolan suların tahliyesi için çabalıyor.

Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları su taşkınlarına karşı uyardı.

-İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YILDIZ: ''HENÜZ OKULLARIN TATİL EDİLMESİ YÖNÜNDE KARARIMIZ YOK''

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağanağın Anadolu yakasında etkili olduğunu belirterek, ''İlçe milli eğitim müdürleriyle görüşüyorum. Henüz okulların tatil edilmesi yönünde kararımız yok'' dedi.

-KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Marmara ve İç Anadolu'nun bazı illeri ile Malatya çevresinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıda İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakkale, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kayseri, Sivas, Çorum, Amasya, Tokat ve Malatya çevrelerinde saat 19.00'a kadar yağışların kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, İstanbul Anadolu yakasında özellikle Pendik ve Tuzla çevresinde saat 09.00'a kadar gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydedilirken, ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım gibi olası risklere karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli olmaları istendi.
http://www.haberturk.com/yasam/haber/521564-yagmur-istanbulu-felc-etti

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri