Yabancı Dil Dersi Öğretmenlerinin Atanma İsteği

Atanamayan Almanca ve Fransızca Öğretmenliği Mezunlarından Sitemize Gelen e-maili aynen Yayınlıyoruz.

Bizler türkiyede okullarda meslekerini icraa edemeyen Almanca- Fransızca öğretmenleriyiz ve sorunumuza bir çözüm arayışında olduğumuz için size yazıyoruz. İnsanlar arasındaki iletişimi sağlayan en önemli araç dildir bunu tüm dünya bu şekilde kabul etmiş ve benimsemiştir.Fakat zamanın, toplumların ve kültürlerin gelişmesi, teknolojinin de ilerlemesi ile yalnızca bir dil bilmek insanlara yetmemiş 2. hatta 3. bir dili öğrenmek zorunlu bir hal almıştır.

Bu gün neredeyse tüm dünyada 2. yabancı dil dersi zorunlu 3. dil ise seçmeli ders olarak okullarda yerini almıştır. Ülkemzizde ise ne yazık ki bu sistem tam analamıyla oturmuş değil. Avrupa Birliği dil politikasını çok dilliliğe göre düzenlemiştir.

Her Avrupa vatandaşının en az 3 dil bilmesi ve bunu günlük yaşamında kullanabilmesi beklenen bir olgudur.Çok kültürlü çok dilli avrupa birliği ile bütünleşme sürecinde dil politakasının belirlenmesi aynı doğrultuda olması beklenmektedir.

Avrupa birliği ile bütünleşme sürecinde Türk eğitim sisteminde yabancı dil öğretim politikası tekrar gözden geçirilmelidir. Türkiyede şuan eğitim kurumlarındaki öğrencilerin %99 u ingilizce öğrenirken yalnızca % 1 i Almanca ve Fransızca öğrenmektedir.Ülkemizdeki Yabancı dil öğretim programlarının ilköğretim kademseinden başlayarak Avrupa Konseyinin belirlediği standartları gerçekleştirecek şekilde yeni baştan düzenlenmesi konusunda ve biz Almanca Fransızca ve diğer 2. yabancı dil öğretmenlerinin doğru şekilde istihdam edilmei hususunda sizlerden yardım bekliyoruz. Umarız bu haklı arayışta bizlere yardımcı olursunuz.


Bu durum  Dünyada ve AB de yer edinmek için çaba gösteren ülkemizin eğitime verdiği önem açısından düşündürücüdür

Bu konuda  MEB'i tüm öğretmen adayları için göreve davet ediyoruz.

 

Türkiye Eğitim


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri