Veli Bilgilendirme Sistemi "Rant"a mı dönüşüyor

Veli Bilgilendirme Sistemi "Rant"a mı dönüşüyor

E-Okul sistemi üzerinde yer alan "VELİ BİLGİLENDİRME SMS" sisteminin ne zaman ve nasıl kullanılacağı merakla beklenirken, Bakanlığımızın ilgi birimleri tarafından hayata geçirilmeye çalışılına proje akla bazı soru işaretleri getirdi.

Aşağıdaki yazı ile illere duyurusu yapılan çalışmada, ilk ve ortaöğretimde öğrenim gören yaklaşık 13 milyon öğrenciden öğrenci başına yıllık 24 TL alınacağı ifade ediliyor. Bu konuda her zaman olduğu gibi "Değerli Eğitim Yöneticilerimiz" den işi organize etmeleri bekleniyor.

Göreve geldiğinden itibaren özellikle ekonomik konularda titizliği ile tanınan Sayın Bakanımız Ömer Dinçer'in böyle bir çalışmadan bilgisi var mıdır? Öğrenci başına toplanması düşünülen 24 TL'ler, okulları ve öğrencileri "kazanç kapısı" olarak görme anlayışının bir uzantısı olarak karşımıza çıkmıyor mu? Öğrenci ve velilerden okul adına tek kuruş para talep edilmemesi konusunda gösterilen hassasiyet neden burada gösterilmemektedir?

Bu ve benzer soruların cevaplarını kamuoyu merakla beklemektedir.

 

İşte illere gönderilen yazı:

Aşamalı Devamsızlık Modeli (ADEY) Projesi kapsamında okullarda gerçekleştirilecek çalışmalara katkı sağlayacağı düşünülen vizyonel bir uygulamaya ilişkin Bakanlığımız Veli Bilgilendirme Sistemi Sorumlusu Ahmet ELHAKAN' ın açıklamaları aşağıda yer almaktadır.

 

 

Değerli Eğitim Yöneticilerimiz;

 

Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ömer DİNÇER’in son açıklamalarıyla “Aşamalı Devamsızlık Yönetim Modeli (ADEY)” projesi kapsamında okullarda gerçekleştirilecek çalışmalara katkı sağlayacağını düşündüğümüz, vizyonel bir uygulamayı önermek istiyoruz.

Uygun görmeniz halinde okul müdürlüklerine metni yönlendirmeniz yeterli olacaktır.

 

Veli Bilgilendirme Sistemi – SMS Servisi ile;

  • MEB e-okul sistemine okul yetkililerince girişi yapılan ve VBS web sayfası üzerinden velilerinizin ulaştığı bilgi içerikleri, üye olan velilerinizin cep telefonlarına e-okul ile uyumlu sistem tarafından otomatik gönderilebilmektedir.
  • Öğretmen ve idarecilerin SMS gönderimi ile ilgili ek bir iş/işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır. Verilerin e-okula işlenmesi yeterlidir.
  • SMS Servisi ile iletilecek bilgi içerikleri; devamsızlık, sınav tarihleri, sınav sonuçları ve diğer okul duyurularıdır. Bu işlemler için okulların herhangi bir program yüklemelerine, veri aktarmalarına da gerek yoktur.
  • SMS Servisi bilgi içeriklerini MEB e-okul sistemi üzerinden, sadece üye velilerin öğrencileri için almaktadır.
  • Okullar buna ek olarak, web sistemi aracılığı ile; velilerine üyelik davet SMS’leri ve okul duyuruları ile ilgili SMS gönderimlerini; öğrenci, şube, sınıf ve okul geneli seçenekleri ile ÜCRETSİZ olarak yapabilmektedir.

 

Sistem üzerinden (ilköğretim ve lise dengi okul farkından ötürü) yılda ortalama 250 ile 300 adet arası standart mesaj iletilmektedir. Veliye yıllık maliyeti 24 TL’dir. Sınav tarihlerinin yoğun olduğu aylarda toplu ödemeye meydan vermemek için aylık eşit ödemelerle 2 TL (on iki eşit taksitle) olarak GSM operatörleri tarafından faturalarına yansıtılarak veya kontör düşülerek tahsil edilmektedir.

 

VBS-SMS Servisi’nden Velilerin Faydalanabilmesi İçin;

  • VBS – SMS Servisinin kullanıma sunulduğunun okul müdürlükleri tarafından velilere duyurulması yeterlidir.
  • Tamamen velilerin inisiyatifinde, kendi iradeleri ile üye olarak sisteme katılabilir ya da çıkabilirler.
  • Okulların veya Milli Eğitim Müdürlükleri’nin sistem ile ilgili hiçbir yükümlülüğü (yasal ya da maddi) söz konusu değildir.

 

Velilerinizin sistemden yararlanabilmesi için okul müdürlüklerinin yapması gereken tek şey; “vbs boşluk Öğrenci TC Kimlik No boşluk Öğrenci Okul No” yazarak “8071”e göndermelerini duyurmaktır.

 

Aynı biçimde “İptal boşluk vbs” yazarak “8071”e göndermeleri üyelik iptali için yeterlidir.

 

Okullar detaylı bilgi ve veliye dağıtılmak üzere broşür ve afiş taleplerini, mail:vbs@velibilgilendir.com ya da 0 (312) 490 63 80 – 0 (554) 236 33 85 numaralı telefonlara; okul ad, adres, iletişim ve öğrenci sayısı bilgileri ile talepte bulunabilirler.

 

Saygılarımızla.

 

Veli Bilgilendirme Sistemi – SMS Servisi

Ahmet ELHAKAN

kaynak: http://yalova.meb.gov.tr/haberOku.aspx?id=92

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri