Vekillerin bazı sitelere girmesini engelliyoruz

TBMM Genel Sekreterliği, CHP eski milletvekili Tacidar Seyhan'ın 'Milletvekilleri BBG evi gibi gözetleniyor' sözlerine karşı ilginç bir savunma yaptı

TBMM Genel Sekreterliği, CHP eski milletvekili Tacidar Seyhan’ın “Milletvekilleri BBG evi gibi gözetleniyor” sözlerine karşı ilginç bir savunma yaptı. Milletvekillerinin sadece log kayıtlarının tutulduğunu, kişisel bilgilerinin görülmediğini ve yedeklenmediğini belirten TBMM Genel Sekreterliği “İçerik filtreleme sistemi sadece pornografi, oyun ve kumar içerikli siteler ile bunların bulunduğu dosya paylaşım sitelerine erişimi engellemektedir” dedi.
TBMM Genel Sekreterliği, Seyhan’ın, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e yazdığı mektupta yer alan Meclis bilgisayarlarında yapılan yeni düzenleme ile milletvekilleri ve personelin fişlendiği, takip edildiği, “BBG evi” gibi gözetlendiği iddialarıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.
Açıklamada, TBMM’de aktif olarak 2 bin 500 civarında bilgisayar kullanıldığı belirtilerek, “Yapılan çalışma ile bu sayıda bilgisayarın işletim sistemi, ofis programı ve anti virüs yazılımlarının sürümlerinin otomatik olarak güncellenmesi sağlanmıştır. Kişisel bilgisayarlarda yer alan dosyaların veya bilgilerin yedeklenmesi veya görüntülenmesi söz konusu değildir. Elektronik posta sistemi için exchange programı kullanılmakta olup içerik okuma işlemi kesinlikle söz konusu değildir, e-postaların içeriğine gelen veya gönderen kişi dışında hiç kimse bakamaz/okuyamaz” denildi.

İddia neydi?
Seyhan mektubunda, milletvekilleri, grup başkanvekilleri hatta genel başkanların odalarında olan bilgisayarların bile işlevsel açıdan Meclis’in ana bilgisayarına bağlandığını belirterek, “Bu bağlantı sonucunda bilgisayarlarda yapılan tüm işlemler takibe alınmakta, süresiz depolanmaktadır. Bazı site adları kodlanarak o sitelere giriş yapan tüm milletvekilleri ve personelin anında takibe alınması söz konusudur. Milletvekilleri BBG evi gibi gözetleniyor” iddiasında bulunmuştu.

 Milliyet

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KAMU PERSONELİ Haberleri