Vekilden valiye alkol ‘fırçası’

Artuklu Üniversitesi'ndeki Türkiye Avrupa Birliği Forumu açılışında alkollü içki servisi yapılması, AK Parti milletvekili Mehmet Halit Demir'in eleştirilerine neden oldu

Artuklu Üniversitesi'ndeki Türkiye Avrupa Birliği Forumu açılışında alkollü içki servisi yapılması, AK Parti milletvekili Mehmet Halit Demir'in eleştirilerine neden oldu. Vali Hasan Duruer'i eleştiren milletvekili Demir, “Bir tarafta öğrenciler ders görüyor, diğer tarafta eğitim kurumunda içki servis ediliyor. Bu eğitime karşı darbedir” dedi.


AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, Mardin Valiliği'nin Artuklu Üniversitesi'nde düzenlediği Türkiye Avrupa Birliği Forumu açılışında alkollü içki servisi yapılması nedeniyle Vali Hasan Duruer'i eleştirdi. Partisinin il dayanışma toplantısına katılan Demir, şunları söyledi:

'İddialar gerçekse'

“Bir tarafta öğrenciler ders görüyor, diğer tarafta eğitim kurumunda içki servis ediliyor. Bu eğitime karşı darbedir. Sayın valimiz bir konuşmasında, başarısızlığın yüzde 70'ini öğretmenlere, kalan yüzde otuzunu velilere, öğrencilere ve idarecilere yükleyip kendisi aradan sıyrılıyor. 'Mardin'de yüzde 80 elektrik kaçağı var. O zaman Mardin'in yüzde 80'i hırsızdır' gibi ithamlarda bulunuyor. Valilik icraat ve çözüm noktasıdır. Ağlama duvarı değildir. Bizim inancımızda, bizim değer yargımızda, bir geminin içinde bulunan yolcuların yüzde 99'u suçlu bile olsa, suçlu olmayan o bir kişinin yüzü suyu hürmetine o gemi batırılmaz. Mardin halkını hırsızlıkla itham etmek kabul edilebilir bir şey değildir. Bu onurla haysiyetle oynamak anlamına gelir. Bu gibi iddialarla vali bey hiç kimseyi suçlayamaz. Eğer vali beyin basına yansıyan iddiaları gerçekse tabii.

'Bu ne biçim zihniyet'

(Duruer'in, “İddia ediyorum, fakirlik ve cehalet arttıkça çocuk sayısı artıyor, insanlar bilgili ve zengin olduğu oranda da çocuk sayısı azalıyor” sözleriyle ilgili) Bu ne biçim zihniyettir? Ya böyle bir şey olabilir mi? İnsanların değer yargıları ve özel yaşamlarını gidip cahillikle yobazlıkla suçlayacaksınız, böyle bir şey olabilir mi? Buradaki insanlar az çocuklu mu olur, çok çocuklu mu olur, kendi kararlarını verebilecek durumdadırlar.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri