Ve Öğrenci Andı da Kaldırıldı

Ve Öğrenci Andı da Kaldırıldı

4+4+4 eğitim sistemi ile doğru bildiğimiz bir çok şeyler bir anda yanlışa dönüşüverdi ve tu kaka ilan ediliverdi. Bırakın milli ve manevi değerleri Bilimsel bilgiler, teoriler nereyse kanunlar bile bir anda ideolojiye uyarlandı.

21 Temmuz 2012 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Öğrenci Andı artık sadece ilkokullarda okutulacak.

Mevcut yönetmeliğimizde

Madde 12 — İlköğretim okullarında öğrenciler, her gün dersler başlamadan önce öğretmenlerin gözetiminde topluca aşağıdaki "Öğrenci Andı"nı söylerler.

21 Temmuz 2012 tarihli yönetmelikte

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “ilköğretim okullarında” ibaresi, “ilkokullarda” olarak değiştirilmiştir.

Ortaokullar ve İmam-Hatip Ortaokullarında öğrenci andı okunması yasak.

PKK terör örgütünün ve birkaç eğitim sendikasının da yıllardır ateşli bir şekilde savunduğu “Andımız Kaldırılsın” sloganı bir nebze de olsun gerçekleşti.

Andımızın kaldırılması hususunda taraf olanlar gelişmiş birçok ülkeleri örnek gösterirken yine andımızın devam etmesini savunanlar da aynı gelişmiş ülkeleri kaynak göstermektedirler. Kaldırılsın diyenlerin gerekçeleri ırki terimlerin dayatılması, Atatürk ve Büyük kelimesinden rahatsızlık ve gereksiz olduğu. Irki düşüncelerle karşı çıkanlara ideolojik olarak bakabiliriz. Ancak azımsanmayacak kadar eğitimcinin gerekçesi gereksiz, anlamsız,boşa zaman harcamaktır.

Yazının Devamı İçin TIKLAYINIZ...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri