Vatandaşa 'maliyeci' uyarısı...

Vergi dairesinin tespit ettiği bu olay karşısında vatandaşların daha dikkatli olması istendi. İşte o şok tuzak...

dana Vergi Dairesi Başkanlığı, kendini 'maliyeci' diye tanıtıp davetiye satmak isteyenler bulunduğunu belirterek vatandaşları uyardı.
Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Kendini maliye müfettişi, gelirler kontrolörü, vergi denetmeni, maliyeci ve benzerleri unvanlar ile tanıtarak, muhtelif adlarda gazete ve dergi, CD, broşür, yemek ve organizasyon davetiyeleri satmaya veya değişik suretlerle menfaat temin etmeye çalışanlar tespit edilmiştir. Bu kişilerin sahtecilik faaliyetlerini inandırıcı kılmak amacıyla, Vergi Dairesi Başkanlığı'nın muhtelif birimlerinin adını ve iletişim bilgilerini verdikleri anlaşılmıştır." denildi.

Söz konusu gelişmeler nedeniyle vatandaşları uyaran başkanlık, şu açıklamalarda bulundu: "Bakanlığımız ve başkanlığımızın hiçbir birimi bu mahiyette bir yayın satışı, davet ve benzeri organizasyonlar yapmamakta ve katiyen bu sebeple mükelleflerden bir talepte bulunmamaktadır. Bakanlığımız ve başkanlığımızın inceleme ve denetim birimlerinin yapacakları vergi denetimi ile vergi tahsilâtlarına ilişkin usul ve esaslar vergi kanunlarında belirtilmiş olup, vergi denetim ve vergi tahsilâtı elemanlarının benzer yöntemlerle mükellefe erişmesi söz konusu değildir. Memurlarca yapılacak denetimlerde fotoğraflı kimlik belgelerini göstermesi yasal bir mecburiyet olup, mükelleflerin maliye memurlarından kimlik belgelerini talep etmeleri sahteciliğin önlenmesi için faydalı olacaktır. Son olarak mükelleflerimiz ile kanuni temsilci ve yöneticilerinin bu ve benzer yöntemlerle kendilerine ulaşılan kimselere itibar etmemeleri, bu kimselerin taleplerine cevap vermemeleri ve bu neviden olayların yaşanması durumunda Adana Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Koordinasyon Müdürlüğü'nün 458 95 26 - 456 10 52 ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 444 0 189 numaralı telefonlarına durumu bildirmeleri önem arz etmektedir."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri