Vatandaş ucuz akaryakıta hücum etti!

Gaziosmanpaşa'da bir benzin istasyonunun açılışı nedeniyle yüzde 25 indirimli satılan akaryakıta vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İndirimli yakıttan almak için istasyona gelen araç sürücüleri, uzun kuyruklar oluşturdu.

Bir akaryakıt firmasının Küçükköy Caddesi üzerinde açtığı benzin istasyonunun yaptığı yüzde 25'lik indirime vatandaşlar deyim yerindeyse hücum etti. İki sıra halinde kuyruk oluşturan sürücüler, akaryakıt alabilmek için bir buçuk-iki saat beklemek zorunda kaldı. Kuyruk nedeniyle trafik kilitlenirken, yakıtın indirimli satıldığı 12.00 ile 00.00 saatleri arasında 80 bin litre yakıt satıldı.

Yaklaşık bir buçuk saattir beklediğini belirten Türkan Gül, sırada beklerken de aracının bir o kadar yakıt tükettiğini belirtti. Yakıt alırken belli bir limit olduğunu aktaran Gül, en fazla 150 TL tutarında yakıt alınabildiğini ifade etti.

83 TL'lik yakıt satın aldığını, ancak mazotun indirimli olmaması durumunda 100 TL ödemek zorunda kalacağını aktaran minibüs şoförü Murat Güneş, "Ayda 200-300 TL avantajım oluyor. Ben de bu parayla çocuğumu dershaneye yolluyorum" diye konuştu.

Etiler ve Levent civarından Küçükköy'e yakıt almaya gelen taksi şoförlerinin bulunduğunu dile getiren bir taksi şoförü, "Yüzde 25 indirim olduğu için dün hiç mazot almayıp, bugün iki günlük mazot alan arkadaşlar bile var" şeklinde konuştu.

Akaryakıt şirketinin Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Apaydın ise, piyasaya rekabet getirmek istediklerini ve istasyonların açılışlarında yüzde 25 indirim yaptıklarını dile getirdi. Normal zamanlarda yüzde 7 oranında indirim yaptıklarını vurgulayan Apaydın, piyasadaki kar marjlarının indirimli fiyatların oluşmasına zemin hazırladığını anlattı.

Yüzde 25'lik indirim saatlerin 00.00'ı göstermesiyle son buldu.
haberaktif

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri