Van'dan Manisa'ya minik yüreklerin kardeşlik hikâyesi

Doğu ve Güneydoğu'da çocuklar son dönemde şiddet olaylarıyla gündeme geliyor. Terör örgütü sempatizanları, ortamı germek için sahneye koydukları eylemlerde küçük çocukları ön saflara sürüyor.

Oysa aynı çocuklar doğru yönlendirildiğinde ortaya yüz güldüren bir kardeşlik bağı çıkıyor.






İşte Van'ın Saray ilçesi ile Manisa Gördes arasında kurulan tersine yardım köprüsü de böyle bir kardeşlik hikâyesi. Olayın kahramanları Saray Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri. Her şey çok sevdikleri öğretmenlerinin memleketi Gördes ilçesinde yarım kalan okulun yardıma ihtiyacı olduğunu öğrenmeleriyle başlar. Kafa kafaya veren 3-A sınıfı öğrencileri, aralarında kampanya başlatır. Günlerce uğraşıp toplayabildikleri para sadece 60 YTL'dir. İçine bir de mektup koydukları zarfı öğretmenleri Şükran Polat'a teslim ederler. Miniklerin sürprizinden çok etkilenen Şükran öğretmen, yardımı Gördesliler Yüksekokul Derneği'ne ulaştırır. Hikâye bununla bitmez. Olaydan haberdar olan Kaymakam, Manisa Valisi Celalettin Güvenç'e de anlatır sürprizi. Çocuklardan ikisi geçtiğimiz ay açılış töreni için şeref konuğu olarak Manisa'ya çağırılır. Mülkî erkanın katılımıyla gerçekleştirilen açılışta kurdeleyi Vanlı iki öğrenciyle birlikte kesen Güvenç, yaşananlar için, "Çocuklarımızın bu davranışı büyük bir ders." diyor.

Doğu ve Güneydoğu, bugüne kadar hep mağduriyet ve mahrumiyetin adresi oldu. 'Yardım' denilince genellikle kara lastikleriyle virane okullarına gitmeye çalışan çocuklar geldi akıllara. Şahsî girişimler ve sivil toplum örgütleri giyecek ve erzak, kimi zaman da oyuncak taşıdı onlara. Ancak onlar, bu geleneği bozan bir adım attı. Van'ın Saray ilçesi Atatürk İlköğretim Okulu 3/A sınıfı öğrencileri, Manisa'da yapımı yarım kalan yüksekokul için aralarında para topladı. Çok sevdikleri Şükran öğretmenlerinin memleketine adeta vefa borcunu ödemek isteyen cömert yüreklerin sunduğu 60 YTL'yi öğretmenleri gururla teslim aldı. Okulun açılış törenine şeref konuğu olarak katılan Vanlı öğrenciler Gül Çakıcı ile Rızvan Şaran, kurdeleyi Manisa valisi ile birlikte kesti.

Van'ın yoksul çocuklarının destek verdiği hikâyenin başlangıcı 2006 yılına dayanıyor. Gördesliler, derme çatma barakalarda eğitim veren Celal Bayar Üniversitesi Gördes Meslek Yüksekokulu'nu güzel bir binaya kavuşturmak için seferber olur. Kaymakam Erdoğan Beypınar'ın öncülüğünde bir araya gelerek dernek kurarlar. İlçedeki işadamları ve diğer vatandaşların yaptıkları katkılarla arsa satın alınır. İnşaat başlar. İnşaat ilerledikçe malî yük ağırlaşır. Dernek üyeleri, oluşturdukları mail grupları ve yerel gazete yayınları ile ilçe dışında yaşayan Gördeslilere de bağış çağrısında bulunur. Çağrıya karşılık verenlerden biri de Atatürk İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan Şükran Polat'tır. Şükran öğretmen, çevresindekilere memleketindeki okul inşaatından bahseder. Sınıf öğretmeni olduğu 3/A sınıfı öğrencileri de hocalarının Manisa'daki okuldan bu sayede haberdar olur. Şükran öğretmene bir sürpriz hazırlarlar. Onca yoksulluklarına rağmen günlerce uğraşarak topladıkları parayı bir kumbaraya doldurup öğretmenlerine teslim ederler. Kumbaradan sadece 60 YTL çıkar. Meblağ küçük ama anlamı çok büyüktür.

Manisa Valisi: Bu fedakârlık, ders olmalı

Vanlı çocukların yardımından etkilenen Manisa Valisi Celalettin Güvenç, şunları kaydetti: "O körpe yavruların gösterdiği ilgi her türlü takdirin üzerinde. Bu yardım etle tırnak olduğumuzun en güzel göstergesi. Kim ne yaparsa yapsın bizim vatandaşlarımızın arasına nifak sokamayacak. Çocuklarımız silah değil eğitim istiyor. Vanlı çocuklarımızın bu davranışı herkese büyük bir ders niteliğinde. Terör oyununa alet olmaktan kurtarmalıyız yavrularımızı."

zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri