Vahşete hangi ülke nasıl tepki verdi

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliam, başta İslam ülkeleri olmak üzere dünyayı ayağa kaldırdı. Peki dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu katliama Türkiye dahil hangi ülke ne şekilde tepki gösterdi? Hangi ülke, nasıl bir dil kullandı ve kimi suçladı? Türkiye'

Yine İsrail yine Vahşet!

Hiç şüphesiz Katil İsrail'in Gazze'de 300'e yakın Filistinliyi şehit etmesi İslâm coğrafyasını derinden sarstı.

Başta ABD olmak üzere Batı ülkelerinin desteklediği gözü dönmüş terör devleti İsrail, Hamas ile varılan ateşkesin sona ermesinin hemen ardından hava saldırıları ile Gazze'yi kan gölüne çevirdi.

Dünya'nın gözü önünde terör devletinin füzeli saldırıları sonucu aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 300'e yakın Filistinli şehit olurken, çoğu sivil 400'den fazla kişinin de yaralanması tarihe “en kanlı insanlık suçu” olarak not edilecek.

EN SERT TEPKİ TÜKİYE'DEN

Vahşi saldırı ülkemizde başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, sivil toplum kuruluşları ve duyarlı vatandaşlarımızın sert tepkilerine neden oldu.

Şehit edilen Filistinli kardeşlerimiz için Anadolu'nun değişik yerlerinde gıyabi cenaze namazları kılınırken, “kanlı katliam” adeta Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

Suriye'den yapılan resmî açıklamada ise İsrail sert bir şekilde uyarılıp İsrail ile olan dolaylı müzakerelerin bütünüyle askıya alındığı açıklandı.

Terör devleti İsrail'in katliam saldırısına diğer İslâm ülkeleri liderlerinden de sert tepkiler geldi. Libya Lideri Muammer Kaddafi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne hava saldırıları düzenlemesinin ardından Arap liderleriyle görüştü.

Libyalı üst düzey bir yetkili, “Kaddafi'nin İsrail'in Gazze'deki kasaplığının ardından sert ve ciddi bir tutum belirlemek üzere Arap liderleriyle temasa geçtiğini” belirtti. İran ise “Siyonist rejimin Gazze'deki sivilleri hedef alan geniş çaplı saldırısını şiddetle kınıyoruz” açıklamasında bulunarak, masum insanlara karşı saldırıların kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Kahire'de bir araya gelen Arap büyükelçilerinin ''İsrail'in Gazze'ye karşı saldırılarını durdurmanın yolları Katar'ın başkenti Doha'da Cuma günü yapılacak olağanüstü liderler zirvesinde'' masaya yatırılacağı gelen bilgiler arasındaydı.

ABD VE AB SAMİMİYET TESTİNDE SINIFTA KALDI

İnsanlık tarihinin en önemli dramlarından biri olarak vesikalara geçecek olan bu kanlı vahşete AB Dönem Başkanı Fransa'nın Cumhurbaşkanı Sarkozy, İsrail'i hedef alan roket saldırılarının ve İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanının hemen durdurulmasını istemekle yetindi.

Dramda bile denge unsuru arayan Rusya ise, Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik “geniş çaplı operasyonu” durdurması istenirken, Hamas'a da İsrail topraklarını hedef alan roket saldırılarına son vermesi çağrısında bulundu. Açıklamada, şimdiden çok sayıda sivilin ölmesine ve Filistin halkının acı çekmesine sebep olan Gazze'ye yönelik geniş çaplı operasyonların hemen durdurulması gereğine işaret edildi. Rusya ayrıca Hamas'a İsrail'e yönelik roket saldırını durdurma çağrısında bulundu.

AB Yüksek Temsilcisi Javier Solana da, sözcüsü aracılığıyla, Gazze'de acil ateşkes çağrısında bulundu.

Solana'nın sözcüsü, Gazze'deki olaylardan endişe duyulduğunu, tarafların itidalli olmaları gerektiğini söyledi.

İngiltere de, İsrail'in saldırılarından “derin endişe” duyduğunu belirterek, İsrail hükümetinden “son derece ölçülü” olmasını istedi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İsrail'e yönelik roket saldırılarının da hemen durdurulması çağrısında bulundu.

İşte medeniyet denilen sözde çağdaş uygarlık, bu tavrıyla samimiyet sınavını geçemedi.

Her zamanki gibi yine ateş düştüğü yeri yaktı!

Tüm bu yaşananlar, Müslüman'ın Müslüman'dan gayrı dostunun olmadığını bir kez daha kanıtlamış oldu.

Bu sebeple habervaktim.com ailesi olarak şehitlerimize rahmet, başta Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere İslam dünyasına başsağlığı dileriz.

Rabbimizin bu isyankâr terör devleti İsrail'i Kahhar ismi celiliyle kahretmesi duası ile…

Bir olalım birlik olalım.


vakit

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri