Vaat tutulmalı, meslek kanunu bir an önce çıkarılmalıdır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması vaadinin üzerinden üç yıl geçtiğine dikkat çekerek,

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması vaadinin üzerinden üç yıl geçtiğine dikkat çekerek, “Öğretmenin kariyer basamaklarını tanımlayan, aday öğretmen, öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen şeklinde her basamağı bir öncekinden farklı hak, yetki, sorumlulukla donatan, ilave özlük hakları getiren, istihdam ve iş güvencesi içeren bir düzenleme gerekmektedir. Vaatleri icraata dönüştürme konusunda acele edilmelidir” dedi.



 

Muammer Karaman, Konya ve Karaman’da düzenlenen toplantılara katılarak, eğitim gündemine ve sendikal çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eğitimcilerin, mesleğin kariyer meslek olması için, öğretmenlerin statü, hak, yetki, görev ve sorumluluklarının bir kanun çerçevesinde düzenlenmesini ve toparlanmasını beklediklerini dile getiren Karaman, “Resmî veya özel öğretim kurumu ayrımı yapılmaksızın öğretmenlik mesleği ekseninde bütün meslek mensuplarını kapsayacak bir kanuni düzenlemeye ihtiyaç vardır. Öğretmenin kariyer basamaklarını tanımlayan, aday öğretmen, öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen şeklinde her basamağı bir öncekinden farklı hak, yetki, sorumlulukla donatan, ilave özlük hakları getiren, istihdam ve iş güvencesi içeren; eğitim kurumu yöneticiliğinin kariyer meslek olduğu, eğitim kurumu yöneticiliğinin eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı içinde kadro unvanı şeklinde tasarlandığı, müktesep haklar ihtiva eden bir düzenleme gerekmektedir. Mahut tespitlerimizin yanı sıra birçok başlığı içeren ve muğlaklığı gideren Öğretmenlik Meslek Kanunu bir an önce hayata geçirilmelidir” şeklinde konuştu.



 

3600 ek göstergenin masanın kararı olmasını sağladık

3600 ek gösterge ve kamuda sözleşmelilik gibi artık kronikleşmiş sorunların çözümü için gösterdikleri çabaya da değinen Karaman, “3600 ek gösterge ve kamuda sözleşmelilik gibi dile getirmekten ve mücadele etmekten hiç vazgeçmediğimiz konuları bu toplu sözleşmede masanın kararı olmasını sağladık. 3600 ek gösterge çalışması 2022 yılı içerisinde Memur-Sen’le ortaklaşa gerçekleştirilecek ve bir yol haritası çıkarılacak. Bu aşamada üzerinde durduğumuz en önemli konu ise bu ek göstergenin kapsamının genişletilmesi olacaktır” ifadelerini kullandı.



 

6. Dönem Toplu Sözleşme’de, toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması gibi önemli bir kazanımla örgütlü olanların hakkını koruma altına aldıklarını vurgulayan Karaman, “Sendikalı-sendikasız ayrımının olmadığı, kazanımlardan örgütlü-örgütsüz herkesin eşit bir şekilde faydalandığı bir zeminde mücadele etmek elbette daha zordur. Sendikalı-sendikasız arasındaki makas 134 TL olan toplu sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye çıkarılmasıyla açılmış, haksızlık az da olsa telafi edilmiş oldu” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SENDİKALAR Haberleri