Üzmez davasına bakan Adli Tıp'ta şok istifa...

Vakit yazarı Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarına maruz kaldığı iddia edilen 15 yaşındaki B.Ç. davasında şok bir gelişme yaşandı.

Yoğun tepkiler üzerine, 6. İhtisas Kurulu'nun "Ruh ve beden sağlığı bozulmamıştır" raporunu ele almak üzere dün toplanan Adli Tıp Genel Kurulu, son andaki istifa nedeniyle 'cinsel istismar' dosyalarına bakamadı. Kurul'un 'aynalı oda'sında B.Ç.'yi muayene etmesi beklenen Doç. Dr. Ayten Erdoğan, toplantıya dakikalar kala, Adli Tıp Başkanı Haluk İnce'ye, 7 günlük sağlık raporuyla beraber 7 sayfalık istifa dilekçesi verdi.

TEDİRGİNLİK YAŞANDI
Yaklaşık 70 dosyanın görüşüleceği genel kurulda çocuk suçlarıyla ilgili gündeme alınan dosyalar ertelenirken, B.Ç.'nin muayenesinin İstanbul Tıp Fakültesi'nde yapılmasına karar verildi. Erdoğan'ın, kamuoyunda günlerce tartışılan ve tüm dikkatlerin kesildiği B.Ç.'nin dosyasının görüşüleceği saatlerde istifa etmesi çeşitli tartışmalara neden oldu Erdoğan istifasında "kamuoyunda çok tartışılan bu davada sağlıklı karar verebilmem mümkün değildir. Oluşan baskılar neticesinde istifa ediyorum" dedi. Öte yandan özel aynalı odada muayene edilerek bir karar verilmesi beklenen B.Ç.'nin muayenesindeki sonucu önümüzdeki günlerde yine genel kurulda verilecek. İsminin açıklanmasını istemeyen bir genel kurul üyesi, "B.Ç.'nin, 'Ruh ve beden sağlığı bozulmuştur veya bozulmamıştır' kararı hangi yönde çıkarsa kamuoyunda tartışılacaktı. Bu kaygıdan dolayı bazı arkadaşlarımızda tedirginlikler vardı. Çünkü bu olay kamuya mal olmuş, ciddi hataların yapıldığı bir olaydır. Ancak B.Ç.'yi muayene edecek doktorun istifa ettiği haberi herkesi rahatlattı" şeklinde konuştu.

sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri