Uzman Öğretmenlikte "Adaletsizlik" çözülmedi ki!

Uzman Öğretmenlikte "Adaletsizlik" çözülmedi ki!

Daha Önce Uzman Öğretmenlik Başvurusunda Bulunan Ancak Kontenjana Giremeyenler İçin, Öğretmen Kariyer Basamakları Başvurusu 20 Haziran 2011 tarihi itibariyle açıldı.

Başvuru ekranından girişlerini yapan eğitimciler hayal kırıklığı yaşadı.

Çünkü bir çoğu "Başvuru hakkınız yok" uyarısı ile karşılaştılar.

"Kariyer Basamaklarında Yükselmeye İlişkin Değerlendirme" kapsamı genişletilmelidir. Şöyle ki;

1. Bu gün itibariyle Yüksek Lisans mezunu olup sınavdan muaf olanların başvuruları derhal kabul edilmelidir. Bu tutum, Yüksek Lisans ve Doktora yapan eğitimcilerin daha önceden elde ettikleri ancak sonradan ellerinden alınmış olunan "%25 ve %40" Ek Ders avantajını bir nebze olsun geri getirecektir. Şu anda var olan adaletsizliği de ortadan kaldıracaktır.

2. Güz döneminde (Ekim-Kasım 2011) yeni bir sınav yapılmalı, bu sınavda başarılı olanlara "Uzman Öğretmenlik" ünvanı ve hakları sağlanmalıdır.

3. Kariyer Basamaklarında Yükselme ile ilgili en önemli konu "Kontenjan" sorunudur. Kontenjanlar kaldırılmalıdr. Hak eden herkesin Kariyer Basamaklarında Yükselmelerine olanak tanınmalıdır. Bu kontenjan konusunun bir açıklaması da yoktur. Burada herhalde tek amaç: "Mümkün olan en az sayıda öğretmen bu haktan yararlansın!" mantığıdır. Bu karar, hem adeletsizlikleri ortadan kaldıracak, hem de son dönemlerde memurlar arasında ücret olarak gerilere giden öğretmenlik mesleğine bir nebze olsun mali destek sağlamış olacaktır. Bu destek yeterli değildir. Ancak hiç yoktan iyidir diye düşünmekteyiz.

SENDİKALARA ÇAĞRI!

Buradan tüm sendikalara çağrı yapıyoruz: Lütfen bu konuya destek olun. Bu sorunun çözülmesine katkı sağlamak, öğretmenlerimiz için çok önemli olacaktır. Hem maddi bir rahatlama sağlayacak, hem iç barışı getirecek, hem de çalışma ve performans ödüllendirilmiş olacaktır.

Teoman Yalçın / Eğitim Yöneticisi

 


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri