Uzman Öğretmenlik Sınavına MEB'ce Cevap(!)

Uzman Öğretmenlik Sınavına MEB'ce Cevap(!)

Bilindiği gibi her yıl yapılacağı söylenen uzman öğretmenlik sınavı 2005 yılında bir kere yapılmış daha sonra ise yapılmamıştır.Bu ise ücret adaletsizliğinden tutunda,yönetici atamaya kadar birçok konuda eşitliği bozmuş,adaletsizliklere neden olmuştur.MEB Bilgi Edinme birimine sorulan "Uzman Öğretmenlik Sınavı Ne zaman Yapılacak?" sorusuna ise bakın ne cevap verilmiştir...


          26.09.2011 tarihli cevapta   "" www.personel.meb.gov.tr     adresimizden yapılacak olan duyuruları takip etmeniz gerekmektedir."" denilmektedir. MEB de bulunan ilgililer tarafından verilen cevapta takip edilmesi istenen link maalesef çalışmamaktadır.Çalışmasıda beklenemez.

        Çünkü; 14/09/2011 tarihli ve 28054 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile "Personel Genel Müdürlüğünün"  ismi " İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü" olmuştur. Bu cevaba göre öğretmenlerimiz bu sınavın yapılmasını daha çok bekleyeceklerdir.Nede olsa açıklama Personel Genel Müdürlüğünce yapılacaktır...  MEB de bulunan ilgililer kanun değişeli 12 gün olmasına rağmen resmi cevaplarında hala Personel Genel Müdürlüğü diyebilmektedirler.


          Özellikle yönetici atamalarında "Uzman Öğretmenlik" puanı nedeniyle mağdur olan ve istediği yöneticilik kademesine atanamayan eğitimcilerimize tavsiyemiz; konuyu idari yargıya taşımaları yönündedir.

 

memurlar.biz/ÖZEL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri