UZMAN ÖĞRETMENLİK ADALETSİZLİĞİ NE ZAMAN DÜZELECEK

UZMAN ÖĞRETMENLİK ADALETSİZLİĞİ NE ZAMAN DÜZELECEK

Bilindiği üzere 2004 yılında yapılan yasal düzenlemelerle Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen olarak çalışanların Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı ile Uzmanlık ve Başöğretmenlik unvanı almaları ve bununla beraber de maaşlarında iyileştirme yapılması kararı alınmıştır. İşbu nedenden dolayı 2005 yılında yapılan Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı neticesinde her branştan Maliye Bakanlığının belirlediği (ancak hangi kriterler göz önüne alınarak yapıldığı pek de belli olamayan) sayıda kadroya uzmanlık tahsis edilmiş ve sınav sonucunda bir bölüm öğretmenimiz uzmanlık unvanını almıştır. Bulundukları derece ve kademelere göre 80 TL ile 120 TL arasında her ay maaşlarında uzmanlık iyileştirmesi alan bu öğretmenlerimiz ile aynı kriterlere sahip olan ancak yeterli uzmanlık kadrosu bulunmamasından dolayı uzman unvanı alamayan öğretmenlerimiz arasında hakkaniyet esasları açısından bir olumsuz durum oluşmuş bu da çalışma yaşamının iklimlini olumsuz etkilemiştir.
Anayasa Mahkemesi 2008 yılında aldığı karar uyarınca Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğine dayanak teşkil eden 5204 Sayılı kanunun bazı hükümlerini iptal etmiştir.
Milli Eğitim Bakanlığı bu durum üzerine tekrar yönetmelik düzenleneceğini ve Sınavın tekrar yapılacağını açıklamasına rağmen henüz bu konuda somut adımlar atılamamıştır.
700 Bine yaklaşan öğretmen nüfusuyla dünyada sayılı kurumlar arasında gösterilen Milli Eğitim Bakanlığımızın öğretmenlerinin içinde bulunduğu bu çıkmazı bir an önce çözeceğini umuyoruz.
Sayın Bakanımızın bu konuya da hassasiyet göstereceğinden eminiz. Biz EYUDER olarak bu ve buna benzer eğitime ilişkin her konuda yapılan işlemlerin takipçisi olduğumuzu ve bizden istendiğinden her türlü akademik ve teknik desteği vereceğimizi bir kere daha ifade ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri