Uzanlar'ın silahları açık artırma ile satılıyor

Uzan Grubu'nun korumalarına ait silah ve tüfeklere el koyan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), alacaklarına karşılık silah ve mühimmatı satacak.

Silahların 151'i Uzan Grubu'na, ikisi batık TYT Bank'ın sahibi Apel Çelik'e ve biri Bayındırbank Grubu'ndan Halil Küçüknane adına kayıtlı, biri de Balkaner Grubu'na ait.



Küçüknane'ye ait Smith&Wesson marka tabanca 2 bin 750 TL'lik açılış fiyatıyla açık artırmanın en pahalı silahı olacak. Baretta, Smith&Wesson, Colt K. Cobra marka tabancalar ile 7.65 mm Kırıkkale marka tabancalar ve 6 adet MP-5 makinalı silahı 20 Mayıs 2009 günü açık artırmayla satılacak. TMSF merkez binada yapılacak açık artırmada satılacak ateşli silahlar ve mermilerin muhammen bedeli 45 bin 870 TL olarak belirlendi. 50 ve 100 lira gibi sembolik fiyatlarla satışa konulan ihalenin çekişmeli geçmesi ve muhammen bedelin üzerinde gelir elde edilmesi bekleniyor. Satışa çıkarılan mallar ateşli silah ve mermileri olunca, ihaleye katılım şartları da buna göre düzenlendi. İhaleye katılanların 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'un aradığı silah ruhsatı almasına engel hali bulunmama ve 21 yaşını doldurmuş olma şartı aranıyor.

zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri