Uyuyan kamyonet şoförü bir ailenin ocağını söndürdü

Yaz tatilinin başlamasıyla trafik terörü acı yüzünü gösterdi. Dün, Konya Ilgın'da meydana gelen kazada aynı aileden 7 kişi hayatını kaybetti.

Ünal Demiran yönetimindeki kamyonet hatalı sollama yaparken Mehmet Taş'ın kullandığı otobüse yandan çarptı. Çarpmanın etkisiyle direksiyon hâkimiyetini kaybeden kamyonet şoförü karşı şeride geçerek Ayetullah Güner idaresindeki otomobille çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan aynı aileden 3'ü çocuk 7 kişi vefat etti. Otobüs şoförü Mehmet Taş ile kamyonet sürücüsü Ünal Demiran yaralandı. Kazadan sonra alev alan kamyonet, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Yaralanan 2 kişi ise Ilgın Vefa Tanır Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada hayatını kaybedenlerin aynı aileden Ayetullah Güner (31), Yıldız Güner (63), Melike Güner (29), Ceren Güner (2), Hayal Güner (2), Caner Güner (3) olduğu öğrenildi. Kazaya karışan yolcu otobüsünün yedek şoförü Namık Kemal Avşar, "Uyuduğunu düşündüğümüz kamyonet şoförü direksiyon hakimiyetini kaybedince otobüsün bagaj kısmından önce bize vurdu. Daha sonra karşı şeride geçti. Burada da bir otomobile çarptı. Bunun üzerine kamyonette yangın çıktı. Yangın tüpüyle hemen olaya müdahale ettik.Otomobilde çocukların da aralarında bulunduğu birçok ölü vardı. Bir kişinin hatası bir aileyi yok etti.'' diye konuştu. Kazanın şokunu uzun süre yaşayan yolcular, başka bir otobüsle yollarına devam etti.

Sakarya'nın Karasu ilçesinde dün acı bir kaza yaşandı. Kazada 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Karasu'dan Adapazarı yönüne giden Sezgin Yılmaz yönetimindeki panelvan tipi araç, İstanbul Caddesi'nde, karşı yönden gelen Hızır Ekşi'nin kullandığı otomobille çarpıştı. Kaza yapan otomobillere Hüseyin Çoruh idaresindeki plakalı otomobil de çarptı. Kazada sürücülerden Hızır Ekşi ve Sezgin Yılmaz ile Yılmaz ile aynı araçta bulunan Ufuk Tüfekçi öldü. Hüseyin Çoruh ile aynı araçtaki Sabri Çakmak ise yaralandı. Kaza sonrası itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan cesetler, cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Karasu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Öte yandan Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen trafik kazasında da 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Küçükkuyu'dan Ayvacık istikametine giden Bahriye Ufuk yönetimindeki otomobil, Sazlı Köprüsü girişinde önce kaldırıma daha sonra da demir korkuluklara çarptı. Otomobilde bulunan Kaniye Çağlar 'ın olay yerinde hayatını kaybettiği kazada, yaralanan 4 kişi Çanakkale Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor.

ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri