Üşüyen öğrenciler trafiği kapattı

Eyüp'te kaloriferi yanmayan okulda üşüdüklerini dile getiren lise öğrencileri "Koyun değil öğrenciyiz", "Üşüttük" yazılı dövizlerle caddeyi trafiğe kapatarak eylem yaptı


İstanbul Eyüp'te kaloriferleri yanmayan Refhan Tümer Lisesi öğrencileri üşüdükleri için okullarının önündeki Atatürk Caddesi'ni trafiğe kapatarak eylemde bulundu. Öğrenciler, "Refhan donuyor", "Koyun değil öğrenciyiz", "Üşüttük", "Donuyoruz duyan var mı?" yazılı dövizler taşıdı. Öğrenciler adına açıklama yapan Dilara Anıl, "Eğitim ve öğretim nasıl temel hakkımızsa ısınmak da temel hakkımız" dedi. Gittikçe soğuyan havaya rağmen okulda dışarıdaki ortamdan farklı olmayan sınıflarda eğitim gördüklerini belirten Anıl, "Şu anda gündemde olan A gribi virüsü de soğuk havalarda ve hijyenik olmayan ortamlarda kolaylıkla yayılabiliyor. Okulumuz hijyen ve sıcaklıktan yoksundur. Devletin eğitime ayırdığı bütçeyle donuyoruz. Okulumuzda şu an ısınamıyoruz" diye konuştu.

'BATTANİYEYLE DOLAŞIYORUZ'
Eğitim yılı başlarken okul tuvaletlerinin de bakıma alındığını ve 3 ayda ancak açılabildiğini belirten öğrenciler, ısınma sorununun da uzun sürmesinden endişeli olduklarını dile getirdi. Öğrenciler sınıflarda battaniye ve eldivenle dolaştıklarını öğretmenlerinin de kendilerine destek verdiğini söyledi. Eylem yapan öğrencileri açıklamanın ardından öğretmenleri sakinleştirdi. Yolu kapattıkları için sürücülerin tepki gösterdiği cadde üzerindeki öğrenciler, öğretmenlerinin uyarılarıyla tekrar sınıflarına döndü.

'İKİ GÜN İÇİNDE ÇÖZÜLÜR'
Sorunun İGDAŞ ve okulun doğalgaz tesisatını yapan müteahhit firma arasındaki projeden kaynaklandığını açıklayan Çırçır Mahalle Muhtarı Yusuf Gül de, vali yardımcısı ve milli eğitim müdürlüğü yetkilileriyle görüştüklerini sorunu 2 gün içinde çözecekleri sözünü aldıklarını belirtti.

Sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri