Ustalık Dönemi M.E.Bakanı Beşir Atalay Mı?

60.hükümet içişleri bakanı Beşir Atalay, AK Parti'nin daha önce Köşk'e sunduğu 58. ve 59. hükümet listelerinde Milli Eğitim Bakanı olarak yer almış, fakat dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iki kere veto edilmişti.

Önce Beşir Atalay'ı yakından tanıyalım.   

Beşir Atalay 1947 yılında Keskin’de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1970 yılında mezun oldu.1972 yılında burslu olarak okuduğu İçişleri Bakanlığında bir süre görev yaptı. 

1978-1979 yılları arasında ABD, Michigan Üniversitesinde ziyaretçi öğretim üyesi olarak görev yaptı. 

1985-1992 yılları arasında, Başbakanlık, Devlet Planlama Teşkilatı, Sosyal Planlama Daire Başkanı olarak görev yaptı. 

1992 yılında Marmara Üniversitesi Öğretim Üyeliği görevinde bulundu. 1992 Yılı sonunda, yeni kurulan Kırıkkale Üniversitesi’ne kurucu Rektör olarak atandı ve 5 yıl üniversitenin kuruluş çalışmalarını yürüttü. 

2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisinden Ankara Milletvekili seçildi. 58 ve 59. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde Devlet Bakanı olarak görev yaptı. 60. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde İçişleri Bakanı olarak görev yapan Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 12 Haziran 2011 milletvekili genel seçimlerinde Türkiye ortalaması yüzde 58 iken, Kırıkkale'de yüzde 62 oy alarak büyük başarı sağladı.

SEZER'DEN İKİ KEZ VETO YEDİ

 

Beşir Atalay önce 1997 yılında Kırıkkale Üniversitesi rektörlüğünden istifa etmeye zorlandığında gazetelerin manşetlerine çıkmıştı. YÖK, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Atalay hakkında ‘üniversitede irticai kadrolaşmaya’ gittiği iddiasıyla soruşturma açmış ve 15 Aralık 1997’de de istifasını istemişti.

Ahmet Necdet Sezer, istihbarat raporunda yazan bilgiye dayanarak Beşir Atalay’ın Milli Eğitim Bakanı olmasını iki kere veto etti.Sezer’in resmi veto gerekçesi kamuoyuna hiç açıklanmadı. 

Sezer'in görevi Abdullah Gül'e devretmesi ve ardından yaşanan süreçteki demokratik açılım çabaları zannımızca ustalık döneminde Beşir Atalay'ı Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna taşıyacak gibi gözüküyor.
 
memurlar.biz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri