Usta yazarlardan Süper Lig analizi

Usta yazarlar, Türkcell Süper Lig öncesinde Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'yi değerlendirdi.

Şampiyon adayları savunma sorununu hâlâ çözememiş. Artıları ise G.Saray'ın yıldız oyuncu sayısı fazla, F.Bahçe koşuyor, Kartal'ın ise Devler Ligi avantajı var

Vatan'ın haberine göre Süper Lig'in başlamasına 3 gün kaldı.. F.Bahçe ile G.Saray Avrupa maçları, Beşiktaş da Barış Kupası ve Süper Kupa'da vitrine çıktı. Biz de 3 Büyükler'i işin uzmanlarına sorduk. Aldığımz cevaplarda çıkan ortak görüş, birbirinden ünlü transferlerle kadrolarına takviye yapan 3 Büyükler'in henüz sezona tam hazır olmadıkları yönünde..

İşte usta yazarların yorumları:



Haşmet Babaoğlu: Hazır olan yok ama Beşiktaş avantajlı

BANA göre 3 takım da henüz hazır değil. Ancak Beşiktaş'ın asıl önemli çıkışı Şampiyonlar Ligi olacağı için, Kartal rakiplerine göre avantajlı. Süper Kupa'nın 2. yarısının ilk 20 dakikasında seyrettiğimiz Beşiktaş, hazırlık sürecini tamamladığında çok etkili bir takım olacaktır.

F.BAHÇE ve G.Saray, önümüzdeki 1 ay savunmalarını kurgular. Daum'un klasik kanat oyunlarıyla donanmış yeni F.Bahçe, seyircisini heyecanlandıracaktır. Ama F.Bahçe ağır, bu kadar Brezilyalı ile de ellerinden başka türlüsü gelmez. Bence Alex bu yıl patlama yapar.

G.SARAY son 6-7 yılın en iyi transferlerini yaptı. Elano değerli bir transfer. G.Saray'ın sıkıntısı Rijkaard'ın 4-3-3'üne ayak uydurmak olacak. Ekimin ortalarından sonra G.Saray, ligde oynadığı tüm maçlara damgasını vuracaktır.

Erman Toroğlu: F.Bahçe tüm maçlarda golünü atar

Beşiktaş için konuşmak henüz erken. Mustafa Denizli, Holosko ile Nihat'ı birlikte kullanmalı ki, hücumda yaşadığı sıkıntıya çözüm bulabilsin. Peki Holosko, Nobre, Bobo'dan kim yedek kalacak? Denizli bir karar veremezse üçünü, hatta takımı da kaybedecek.

F.Bahçe bu sezon çabuk ve iyi hücum edecek gibi.. Ligde gol atmadan bir maçı tamamlayacaklarını tahmin etmiyorum. Daum'un sisteminde Güiza da rahatlayacak. Sebebi de Güiza artık forvette tek başına kürek çekmeyecek. Arkadan inanılmaz derecede destek alacak.

G.Saray'ı anlayabilmiş değilim. Önemli transferler var ama hiçbirini daha 90 dakika göremedik. Elano müthiş yetenek. Ancak Rijkaard onu orta sahada mı yoksa sağ içte mi kullanacak? Elano uzun süredir sağda oynuyor. Göbekte ne kadar verimli olacak göreceğiz.

Sergen Yalçın: Bence en hazır gözüken G.Saray

Beşiktaş'ın yeni transferleri henüz hazır değil. Ne Ferrari ne de Fink, Kartal'ın sorunlarını çözemezler. Fink gibi ortada koşan bir ön libero zaten vardı. Ferrari ise ağır görünüyor. Elinde yıldız oyuncusu bulunmayan Mustafa Denizli'nin işi zor.

F.BAHÇE, Daum geldikten sonra daha mücadeleci. Ama fizikleri henüz iyi değil. Dos Santos abartılmış. Alex ile birlikte koşmayan bir oyuncuyu kaldıramazlar. Guiza ile Emre sanki yeni transferler. Ancak savunmada sorunları var.

G.SARAY bence en hazırı. Temel sorunları Servet-Gökhan ikilisinin uyumsuzluğu. G.Saray'da Arda, Baros, Kewell gibi sonucu değiştirecek yıldız oyuncu epeyce vardı. Keita ve Elano da bunlara katıldı şimdi. Rijkaard da takımını havaya sokmuş durumda.

Tayfun Bayındır: Hepsi defanstan yana çok DERTLİ

ÜÇ takımda da görünen temel sorun stoperlerin uyumu. Üçü de bu bölgeye birer transfer yaptı ve bu yeniler ciddi biçimde aksıyor, savunmaların akordu bozuluyor... Süper Kupa'da izledik, F.Bahçe Bilica'nın sorumsuzca ileriye çıkışlarından, Beşiktaş'da Ferrari'nin adam kaçırmasından dertli.

G.Saray'ın ise Tobol ve Netanya sınavlarında Gökhan-Servet'in arkasına atılan toplardan canı yandı. Kısacası sorunlar ortak. Kim daha çabuk uyumlu, tandemi ortaya çıkarırsa avantaj elde edecek. En heyecan verici takım olarak görünen G.Saray aynı zamanda en merak edilen ekip. Rijkaard'ın kariyeri ve karizması, Elano'nun ünü, Arda'nın kaptanlıkla gelen dinginliği G.Saray'ı hazır olma açısından öne çıkartıyor. Ama unutmayalım ki, Daum-Koch ikilisinin yüklemesi sürüyor ve lige 3 gün var.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri