USTA ÖĞRETİCİLERİN DURUMU NE OLACAK?

FAKÜLTE MEZUNU OLMAYAN USTA ÖĞRETİCİLERİN DURUMU NE OLACAK?

Kız meslek liselerinin çocuk gelişimi, çocuk gelişimi ve eğitimi ile çocuk gelişimi ve bakımı bölümlerinden mezun olup, Bakanlıkça düzenlenecek en az 60 saatlik eğitim programında başarılı olanları başka bir değişle orta öğretim kurumlarından mezun olanlara öğretmen görev yetki ve sorumluluğu çerçevesinde bağımsız sınıf verilemeyeceği yönündeki Danıştay 2. Dairesinin 16 Şubat 2009 tarihli kararından sonra Milli Eğitim Bakanlığının eğitim öğretim yılı ortasında yaklaşık 10 bin civarındaki usta öğreticinin işine son verip vermeyeceği, son vermeyecekse nasıl bir ara çözüm bulacağı merak konusuydu.

Yargı kararının bakanlığa tebliğinden itibaren yaklaşık 1 ay geçti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından illere Müsteşar imzalı bir yazı göndererilerek lise mezunu usta öğreticilerin bir yönetici veya öğretmen sorumluluğunda sınıflarda göreve devam etmeleri istendi.

Yargı kararı gereği yaklaşık 200 bin çocuğun öğretmensiz kalması gibi bir durumla karşı karşıya kalan Bakanlığın, Danıştay'ın usta öğreticilerin bağımsız olarak sınıfta görev yapamayacağı yönündeki kararına da uygun olarak, uygulayabileceği başka da bir yol olmadığını düşünüyoruz.

Bu uygulamalar son yıllarda büyük bir ilerleme kaydeden Okul Öncesi Eğitimi alanındaki gelişmelere nasıl yansır zaman gösterecektir

Türkiye Eğitim

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (44)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri