Ünlü avukatlar gözaltında

İzmir'de çetelere yönelik önemli operasyonlar yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla rüşvet karşılığı tahliye kararı vermek suçlamasıyla tutuklanan 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı A.K.'ye yönelik "Yengeç" isimli operasyonun ikinc

Yengeç-2" operasyonunda 13 avukat, bir emniyet amiri ve İzmir eski Sanayi Ticaret İl Müdürü F.G.'nin de aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Suç örgütü elebaşı olma suçlamasıyla tutuklu bulunan O.Ç.'nin serbest bırakılması karşılığında 350 bin YTL rüşvet aldığı iddia edilen ve mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen hakim A.K.'ye yönelik operasyonun ikinci ayağında bugün İzmir'de çok sayıda avukat gözaltına alındı. Sabah saatlerinde çok sayıda polisin katıldığı operasyonda 20 adrese eşzamanlı baskınlar yapılırken aralarında eski başbakan Tansu Çiller'in eski avukatı T.Ü. ile açığa alınan eski Sanayi Ticaret İl Müdürü F.G.'nin de bulunduğu 13'ü avukat ve biri emniyet amiri olmak üzere toplam 20 kişi gözaltına alındı. Dört avukatın da arandığı olayda, sekiz aydır takipte olan avukatların, cezaevindeki mahkumlardan tahliye karşılığında 100 bin YTL ve 1 milyon Euro para talep ettiği, birçok kişinin bu şekilde tahliye olduğu öne sürüldü.

Savcı Gök'ün talimatı üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlar arasında eski Sanayi Ticaret İl Müdürü F.G., avukat T.Ü., Nuri Ergin ve Vedat Ergin kardeşlerin avukatı E.B., yine İzmir Barosu'na kayıtlı avukatlar S.A., M.Ç., Ö.D., A.T.E., İ.B.E. ve M.B., tutuklanan hakim A.K.'nin kardeşi M.K. olmak üzere 20 kişi bulunuyor. Zanlı avukatların, cezaevindeki tutuklularla yaptığı tahliye pazarlıkların teknik takibe takıldığı belirtildi. Avukatların, hakimin ve mahkeme üyelerinin tanıdık olduğu ve bu şekilde parayı veren kişileri tahliye ettirdikleri de iddialar arasında yer aldı. F.G.'nin de bu pazarlıklar içinde yer aldığı belirtildi. Rüşvet pazarlığına adı karışan dört avukat da aranıyor.

Zanlılar Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorgulanırken operasyonun devam edeceği, yine adliyede görev yapan bazı kişilerin rüşvet pazarlığı görüşmelerinin teknik takibe takıldığı öğrenildi. Operasyonun ilk ayağında, 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı A.K.'nin de aralarında bulunduğu dördü avukat sekiz kişi tutuklanmıştı.
Zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri