Üniversiteliler 2. el pazarını hareketlendirdi

Üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerin, gittikleri kentlerde öğrenci yurtları yerine kiralık evlerde ikamet etmeyi tercih etmeleri, ikinci el eşya satıcılarının yüzünü güldürüyor.

Üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerin, gittikleri kentlerde öğrenci yurtları yerine kiralık evlerde ikamet etmeyi tercih etmeleri, ikinci el eşya satıcılarının yüzünü güldürüyor.
Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Yerleşkesi'ne yakın olduğu için öğrencilerin daha çok tercih ettiği Bosna Hersek Mahallesi'nde birçok ikinci el eşya satıcısı, üniversitede eğitim-öğretimin başlamasıyla yoğun günler yaşıyor.
Bosna Hersek Mahallesi'ndeki ikinci el eşya satıcısı Hüseyin Parıly Yıldız, okulların açılmasıyla birlikte öğrenci yurtları yerine kiralık evlerde oturmayı tercih eden üniversite öğrencilerinin ikinci el eşya satışı yapan dükkanlara adeta akın ettiğini söyledi.
Öğrencilerin gelmesiyle birlikte yılın en hareketli günlerini yaşadıklarını ifade eden Parılyıldız, şunları kaydetti:
"Eylül ve Ekim ayları bizim en yoğun olduğumuz zamandır. Maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencileri sıfır eşya alamıyorlar. Bunun yerine ikinci el eşyaya yöneliyorlar. Yeni bir ev kurmak isteyen öğrenciler sıfır eşyalarla evi oluşturmak isterlerse çok fazla maliyet çıkıyor. Ancak ikinci el eşyaları tercih ederlerse bir evin tüm eşyalarını yaklaşık 400-800 arasında bir maliyete kurabilir. Biz tüm eşyaları bizden alan öğrencilerimize perde, mutfak malzemesi ve ufak eşyaları da hediye ediyoruz."
İkinci el eşyalara yaz döneminde yeni evlenen ve ekonomik durumu iyi olmayan çiftlerin, kış döneminde ise öğrencilerin rağbet gösterdiğini anlatan Parılyıldız, çiftlerin ve öğrencilerin bu sayede çok düşük maliyetlerle büyük bir evi döşeyebildiğini bildirdi.
İkinci el eşya satışının sadece kendileri tarafından yapılmadığını, öğrencilerin yoğun yaşadığı yerlerde yönetici ve kapıcıların da kay ıt dışı ikinci el eşya sattıklarını dile getiren Parılyıldız, "Öğrenciler eşyaları taşımamak için kapıcılardan ve yöneticilerden eşya alıyorlar. Hiçbir vergi ödemeden satış yaptıkları için bizim işlerimizi olumsuz etkiliyorlar. Yöneticiler ve kapıcılar binaların depolarında eşyaları tuttukları için denetim de yapılamıyor. Biz öğrencilere garantili eşya veriyoruz" diye konuştu.
Parılyıldız, satışını yaptıkları bazı ikinci el eşya fiyatlarını şöyle sıraladı:

Buzdolabı: 60-200 lira
Çamaşır makinası: 80-250 lira
Koltuk Takımı: 50-150 lira
Televizyon: 30-75 lira
Kanepe: 25-50 lira
Halı: 10-30 lira
Ranza ahşap: 20-30 lira
Tek kişilik yatak : 15-20 lira
Ahşap elbise dolabı: 70-110 lira
Bez elbise dolabı: 20-25 lira
Şofben: 20-30 lira
Ocak: 10-15 lira
Ütü: 5-10 lira

Türkiye

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri