Üniversitelere kardeş payı

YÖK, öğretim üyesi ihtiyacı yaşayan tıp fakülteleri için ilginç bir çözüm geliştirdi: Rotasyon. Öğretim üyesi bolluğu olan fakültelerden muhtaç fakültelere öğretim üyesi transferleri yapılacak.

YÖK, öğretim üyesi ihtiyacını karşılamak amacıyla tıp fakültelerinde rotasyon başlatıyor. YÖK Yürütme Kurulu, Abant İzzet Baysal, Afyon Kocatepe, Cumhuriyet, Dicle, Düzce, Fırat, Gaziosmanpaşa, Harran, Kafkas, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Mustafa Kemal, Yüzüncü Yıl ve Zonguldak Karaelmas üniversitelerinin bünyesindeki tıp fakültelerinin anabilim ve bilim dallarındaki öğretim üyesi ihtiyacının karşılanması amacıyla 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 41. madde hükümlerinin uygulanmasını kararlaştırdı.
EN AZ BİR YILLIK GÖREV

İhtiyacı olan tıp fakültelerin öğretim üyesi ihtiyaçlarının, 2009-2010 öğretim yılı sonuna kadar en az 1 yıl süreyle belirlenen diğer üniversitelerdeki tıp fakültelerinden karşılanmasına karar verildi.

İhtiyaç duyulan tıp fakültelerinde görev alacak öğretim üyelerinin 15 gün içinde yeni görev yerlerinde iş başı yapmaları gerekiyor. Bu öğretim üyelerinin kadroları kendi üniversitelerinde kalacak ve kadrosunda bulundukları üniversitedeki akademik yükseltme-lerde öncelik verilecek.

ÖĞRETİM ÜYELERİ SAPTANDI

İhtiyacı olan tıp fakültelerinin öğretim üyeleri, Ankara, Gazi, Hacettepe, İstanbul, Marmara, Dokuz Eylül, Ege, Akdeniz, Uludağ, Trakya, Karadeniz Teknik, Çukurova, Süleyman Demirel, Osmangazi, Celal Bayar, İnönü, Selçuk, Adnan Menderes, Ondokuz Mayıs, Cumhuriyet, Mersin ve Gaziantep üniversitelerinin tıp fakültelerinden karşılanacak. Belirlenen tıp fakültelerine ve bölümlere gidecek öğretim üyeleri de saptandı.

ÖZCAN: PİRAMİT TERSE DÖNMÜŞTÜ

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, bazı tıp fakültelerinin anabilim ve bilim dallarında “ciddi birikmeler” olduğunu belirterek, buna karşın öğretim üyesi eksiği olan fakülteler bulunduğunu belirtti. Bu soruna çözüm bulmak için aylarca çalıştıklarını kaydeden Özcan, şöyle konuştu:

“Mesela bir fakültede 19 profesör var, onların altında ne doçent, ne yardımcı doçent, ne araştırma görevlisi var. Bir fakültede de 43 hoca var, altlarında hiç kimse yok. Piramit tersine dönmüş durumdaydı. Hangi üniversitenin ihtiyacı, hangi üniversitenin fazlası olduğunu belirledik ve sonra eşleştirdik. Öğretim üyesi fazlası olanların ihtiyaç olan yerlerde görev almalarını istedik.”

Öğretim üyesi fazlası olanların “norm kadro”ya göre belirlendiğini kaydeden Özcan, “uygulama bin kişiyi kapsayabilir” dedi.


YÖK ceylan besleyecek

YÖK'ün bahçesinde beslenen ve “Şanslı” isimli köpek ve yedi yavru köpeğe şimdi iki Sivas Kangalı'yla iki de ceylan eklenecek. Hayvan sevgisiyle bilinen YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, “Ceylanlar çok güzel hayvanlar. Bir yerde gördüm, rica ettim, 2 tanesini verecekler” dedi. Özcan, ceylanlar için barınak yaptıracaklarını da söyledi.
yenişafak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri