Üniversiteden atılmanın kaldırılması protesto edildi

Eğitim Hakkı Engellenmesin Platformu üyesi bir grup, Milli Eğitim Bakanlığının önünde, ''Üniversiteden Atılmanın Kaldırılması''nı öngören tasarıyı maske takarak protesto etti.

Platformun basın sözcüsü Harun Akalp, burada yaptığı açıklamada, şu an Milli Eğitim Bakanlığında bulunan yasa tasarısının geçmiş yıllarda üniversiteden atılan öğrencileri de koşulsuz olarak kapsamasını ve bir an önce yasalaşmasını istediklerini söyledi.

Gelişmiş ülkelerin, öğrencilerin üniversite eğitimine asla son vermediğini belirten Akalp, Türkiye'de YÖK'ün kurulmasıyla üniversitelerden atılmaların başladığını ve bunun da pek çok öğrencinin eğitim hayatına mal olduğunu dile getirdi.

Üniversitelerden atılmanın kaldırılmasını öngören yasanın önemine değinen Akalp, ancak yasanın geçmiş yıllarda üniversitelerden atılan öğrencileri de kapsaması gerektiğini ifade etti. Akalp, tasarının bir an önce geçmiş öğrencileri de kapsayacak şekilde yasalaşmasını istediklerini vurguladı.

Akalp, daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın maskelerini takan ve cübbe giyen gruba, liderlerin konuya duyarlı olmasını umduklarını belirterek, ''duyarlılık diploması'' verdi.

Grup, eylemine keplerini havaya fırlatarak son verdi.


star

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri