Üniversitede cinayet

Aydın'da tartıştığı öğrencisi tarafından bıçaklanan okutman öldü.

Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Laboratuvarı'ndaki olayda, İnşaat Teknikerliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi İ.D. ile Eğitim Fakültesi'nde okutman olarak görevli Mutlu Vardar (29) arasında İ.D'nin ''sınıfa laubali şekilde girdiği'' gerekçesiyle tartışma çıktı.


İddiaya göre, tartışma sırasında Vardar, İ.D'yi sınıftan çıkardı.

Bir süre sonra yeniden sınıfa gelen İ.D, Vardar'a elindeki ekmek bıçağıyla saldırdı.

Kalbinden yaralandığı öğrenilen Mutlu Vardar, kaldırıldığı Aydın Devlet Hastanesi'nde kurtarılamadı.Sınıftaki kargaşadan yararlanarak olay yerinden kaçtığı belirtilen İ.D'nin cep telefonuyla arkadaşlarına, ''Şimdi kafamı dinliyorum. Daha sonra teslim olacağım'' şeklinde mesaj yolladığı öne sürüldü.

OKUTMAN İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ
Öğrencisi tarafından sınıfta öldürülen Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi okutmanı Mutlu Vardar için Aydın Meslek Yüksekokulu'nda tören düzenlendi.

ADÜ Merkez Yerleşkesindeki okulun bahçesinde düzenlenen törene, Vardar'ın ailesi, yakınları, öğretim görevlileri ve öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu tören sırasında Vardar'ın nişanlısı İlkay Akıncı, tabuta sarılarak ağlarken, öğrencilerden bazılarının da gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Bu arada fenalık geçiren bir öğrenci, ambulansla Aydın Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Törende konuşan, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, hala olayın şokunda olduğunu belirterek, yaşananların kendisine bir şaka gibi geldiğini söyledi.

Mutlu Vardar'a üniversiteye yaptığı katkılardan dolayın şükran ve minnetlerini sunduğunu ifade eden Boylu, şöyle konuştu:

''Eğitimcilerimiz çok değerli. Burada biz eğitim için bir aradayız. Bir şiddet sarmalının içinde savruluyoruz. Hiç bir sorunumuzun çözümü asla şiddet değildir. Bundan uzak duralım. En azından eğitim kurumu olarak bunu öğrenerek çıkalım. Umarım bu acımız son olur.''

Konuşmanın ardından, Mutlu Vardar'ın cenazesi öğrenciler tarafından, cenaze arabasına konuldu.

Öte yandan, olaydan sonra kaçan zanlının yakalanması için jandarma ve polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor .

Milliyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri