Üniversite öğrencisi olmak zor

İngiltere'de üniversite harçlarıyla ilgili radikal öneriler, lisans eğitiminin yılda 12 bin sterline (yaklaşık 28 bin TL) kadar artırılmasını gündeme getirdi.

Lord Browne'un kaleme aldığı ve İngiliz hükümetinin onayladığı raporda, üniversitelerin harçlarını belirleme özgürlüğüne kavuşması gerektiği belirtildi. Raporda, her üniversitenin kendi ücretini belirleme önerisi yer aldı.

İngiltere'nin Liberal Demokrat Partili, İş Dünyasından Sorumlu Bakanı Vince Cable, 2. Dünya Savaşından bu yana yüksek öğrenimdeki en köklü değişiklik anlamına gelecek bu öneriyi onayladıklarını ve raporu "adil ve ilerici" bulduklarını söyledi.

İngiliz basını ise koalisyonun küçük ortağı Liberal Demokrat Parti içinde bu rapora tepkiler olduğunu yazdı. Liberal Demokrat Parti seçim kampanyası döneminde, üniversite haçlarını tamamen kaldırma vaadinde bulunmuştu.
Gazeteler, harç serbestisi uygulamasının maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin üniversite eğitimini engelleyeceğine ve olumsuz etkileyeceğine dikkati çekiyor.

İngiliz vatandaşı ve AB üyesi ülkelerden olan öğrenciler lisans eğitimi için yılda 3,290 sterlin (yaklaşık 7 bin TL) öderken, bu rakam AB dışından gelen öğrenciler için ikiye katlanıyor.

ntvmsnbc

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri