Universiade-2011'e rekor katılım beklentisi

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Universiade-2011'e katılacak ülke sayısı anlamında rekor kırılacağını söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Akgül, 27 Ocak-6 Şubat tarihlerinde düzenlenecek organizasyona birçok ülkenin katılmak istediğini belirterek, ''Bu durum bizleri çok mutlu ediyor. Ülke olarak kış sporlarına biraz yabancıyız. Erzurum'a yapılan tesisler sayesinde Türkiye kış sporlarıyla tanışacak'' dedi.

2011 Üniversite Kış Oyunları nedeniyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) olarak Erzurum'a yoğunlaştıklarını ifade eden Akgül, ''Şu anda hayatımızın yarısı Erzurum'da, yarısı da Ankara'da geçiyor. Erzurum ile ilgili koordinatörlerin hepsi bu kentimize yerleşti. Bizim açımızdan büyük ve bilmediğimiz bir organizasyon olacak. Kış sporları maalesef ülkemizde hiç yok. Çünkü tesis sorunu yaşıyorduk. Erzurum'a müthiş bir yatırım yapıldı. Buraya yapılan tesislerimizi büyük bir oranda tamamladık. Erzurum, artık kış sporları merkezi olacak'' diye konuştu.

Türkiye'de kış turizmi için çeşitli tesislerin olduğunu kaydeden Yunus Akgül, şunları söyledi:

''Ancak profesyonel olarak yarışma anlamında herhangi bir tesis yoktu. Biz şu anda sportif anlamda yaptığımız tek yatırımı Erzurum'da gerçekleştirdik. Oyunlardan sonra bu kentimiz için büyük bir beklentimiz var. Biz bu yatırımları Türk sporuna madalya olarak dönüştürmek istiyoruz. Oyunlar biter bitmez tesislerimizi bu amaca yönelik kullanacağız. Tesisler sayesinde ileride bir çok sporcumuz kış oyunlarında önemli başarılar elde edecek.''

-''ERZURUM ARTIK HİÇ BOŞ KALMAYACAK''-

Genel Müdür Akgül, Erzurum'a diğer ülkelerde çok az rastlanan atlama kulelerinin yapıldığını ve bu durumun Erzurum'a önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

''Birçok ülke kendisi böyle bir yatırım yapmak yerine, başka ülkelerde çalışmayı tercih ediyor'' diyen Akgül, ''Erzurum'da şu anda iki tanesi yarışma, üç tanesi de antrenman amaçlı olmak üzere toplam 5 tane atlama kulesi var. Biz bu atlama kulelerine yabancı ülkeler tarafından çok fazla başvuru yapılacağını düşünüyoruz. Zaten şu anda da başvurular olmaya başladı. Türkiye'nin komşuları, kış sporları ve tesis anlamında çok fakir ülkeler. Biz bu eksiği kapatarak insanların ülkemize gelmesini sağlayacağız. Hem Türkiye'den, hem de diğer ülkelerden yapılacak katılımlarla tesislerin hiç boş kalmayacağını düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı.

Erzurum'da oyunlardan sonra Dünya ve Avrupa şampiyonalarına da aday olacaklarını ifade eden Yunus Akgül, sözlerini şöyle tamamladı:

''Tesis olmazsa, organizasyon da olmuyor. Erzurum'a artık önemli organizasyonları getirmeyi hedefliyoruz. 2011 Üniversite Kış Oyunları'nı başarıyla düzenlediğimiz takdirde, kış olimpiyatları için aday olunabilir. Tabii kış olimpiyatlarında farklı branşlar da var. Öncelikle 15 bin kişilik yeni bir salon inşa etmeniz gerekiyor. Olimpiyatların verilebilmesi için şehirden bazı kriterler istenebiliyor. Umarım Erzurum, ileride kış olimpiyatlarını da düzenleyebilir.''

AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri