Ülkemizdeki kaçak 40 bin Ermeni'yi gerekirse geri göndeririz

Polonya'da öğrencilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, Ermenistan ile ilişkiler konusunda ilginç açıkmalar yaptı. Türkiye'de 40 bin kaçak Ermeni'nin yaşadığını belirterek, "Biz onları geri göndermiyoruz.

Ancak gerekirse geri de göndeririz ama bunu insani bulmuyoruz" dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Türkiye - Ermenistan ilişkileri herşeyden bağımsız bir ilişki değildir. Bölgeyle ilintili konular vardır. Bunları yok farz etmek mümkün değildir. Azerbaycan - Ermenistan arasındaki sıkıntı bizi ister istemez bağlayan bir konudur. Şu anda bizim Ermenistan'dan istediğimiz bir konu var. Yukarı Dağlık Karabağ'dan Ermenistan'ın çekilmesidir. Bu kararı biz vermiyoruz, BM veriyor. Ve Ermenistan orada işgalci olduğunu kabul ediyor. Bunu kabul ettiğine göre oradan çekil. Ve orası işgal edildiği için Türkiye - Ermenistan sınır kapısı kapanmıştır. Sebep sonuç ilişki. Sebep ortadan kalkınca o kapı açılacaktır.

ŞU anda benim ülkemde 40 bin kaçak Ermeni var. Niye bunlar bizim ülkemize gelip girdiler. Çünkü Ermenistan'da sıkıntı büyük, sefalet var. Şu anda bizim ülkemizde barınma mücadelesi veriyorlar. Gerekirse geri de göndeririz ama biz böyle bir şeyi insani yaklaşım olarak doğru bulmuyoruz.


Video'yu izleyemiyorsanız tıklayın
























MAÇ BAŞLADIKTAN SONRA KURALLAR DEĞİŞMEZ

POLONYA'da Gdansk İniversitesi öğrencilerine seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin AB'ye üyeliği konusunda yapılan olumsuz açıklamalara “Maç başladıktan sonra, oyunun kuralları değiştirmeye uğraşıyorlar, bu dürüst bir yaklaşım değil” dedi.

Polonya ziyareti kapsamında başkent Varşova'dan, Gdansk kentine gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gdansk Üniversitesi'nde bir konferans verdi. AKP iktidarıyla öncesini ekonomik verilerle mukayese eden Başbakan Erdoğan, bugün Türkiye'nin yüzde 6'ya düşen enflasyonu ve gün geçtikçe gelişen ekonomisi ile dünyanın 17'inci büyük ekonomisi olduğunu belirtti.

“Köklü reformlarla Türkiye'yi çok farklı bir kulvara taşıdık” diyen Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin ekonominin yanı sıra dış politikada da son derece aktif ve yapıcı bir politika izlediğini belirtti.

Türkiye'nin amacının düşman değil, dost kazanmak olduğunu ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın yeniden yapılandırılmasına da destek verdiklerini kaydetti.

Medeniyetler İttifakı'nın önemine değinen Erdoğan, bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı çağımızda farklılıkların ve husumetlerin azalmasının beklendiği halde zaman zaman tam tersi durumlar yaşandığını söyleyerek, “Farklılıkların öne çıkarıldığına, çatışmaların körüklendiğine şahit oluyoruz. Tüm bu önyargıları yok etmek, ihtilafları asgariye indirmek için medeniyetler ittifakının önemine inanıyoruz” dedi.

Türkiye'nin olmadığı bir AB'nin bir Hristiyan kulübünden başka bir şey olmayacağını öne süren Başbakan Erdoğan, AB'ye katılım sürecinin Türkiye için birincil öneme sahip olduğunu belirtti. AB'ye üyeliğin kurallarının belli olduğunu belirten Erdoğan, adeta maç başladıktan sonra kuralların değiştirilmeye çalışıldığını, bunun dürüst bir yaklaşım olmadığını vurguladı.

Başbakan Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hükümete müdahalesi ile ilgili bir soru üzerine “Türk Silahlı Kuvvetleri Anayasa'daki görev alanı neyse, o saha içerisinde çalışmaktadır” dedi.

Başbakan Erdoğan, Ergenekon Operasyonu'yla ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi:

“Ergenekon süreci yargının başlattığı bir süreç. Yargı bu süreci başlatırken yürütmenin başı olan bizlere, ilgili olanların yakalanarak kendilerine teslim edilmesi mesajını verdi. Yargının elinde birçok belge olduğunu gördük. Güvenlik teşkilatlarımıza bildirildi. Araştırmalarını yaparak oralardan elde ettikleri bilgi ve belgeleri yargıya teslim ettiler. Yapılan iş budur. Bundan rahatsız olanlar, Ergenekon'u hükümetle ilişkilendirmeye çalışıyor. Bizden öndeki iktidarlar bunları sümen altı etmiş ya da koruma altına almıştır. Ayrıca, yargı kararı kesinleşinceye kadar, kimse kimseye 'suçlu' deme hakkına sahip değildir.”

Başbakan Erdoğan, bir soru üzerine Türkiye ile Ermenistan ilişkilerinin her şeyden bağımsız olmadığını belirterek, “Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sıkıntı bizi ister istemez bağlar. Bizim istediğimiz Ermenistan'ın dağlık Karabağ'dan çekilmesi. Orası işgal edildiği için Türkiye Ermenistan sınırı kapanmıştır. Sebep ortadan kalksın, sınırları açalım” dedi.

milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri