UEYDER'DEN BAKANA AÇIK MEKTUP!

DERNEĞİMİZDEN AÇIK MEKTUP!

SAYIN BAKANIM,

 

Bizler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın taşra teşkilatında görev yapan İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleriyiz. Görev alanımız sadece eğitim öğretim faaliyetlerinin planlanması, yaygınlaştırılması ve geliştirilmesinden ibaret olmayıp, esas zaman ve enerjimizi kamu yönetiminin bir gereği olan, Mülki amirler tarafından verilen 4483 S.K. Ön inceleme görevlerinin yanında, her türlü tören ve anma günleri, 4734 KİK, 5510 SGK, 5018 Kamu Mali Yönetimi ve kontrol kanunu gereği tüm ödemelerin yerine göre Gerçekleştirme Görevlisi/ Harcama Yetkilisiyiz.Tüm bu kanunla ilgili ve bağlı tüm kanunlarla birlikte görev alanımız değerlendirildiğinde, diğer kurum ve kuruluşların il ve ilçe müdürlerinden çok daha fazla bir alana hitap ettiğimiz kitle ve sorumluluğumuz, iş yükümüz, görevimizin önem derecesi de gerek okul müdürlerinden ve gerekse diğer ilçe müdürlerinden o denli fazladır. Sorumluluk alanımızda bulunan tüm öğrencilerden velilerimize, muhtarlarımızdan encümen ve belediye başkanlarımıza, taşımalı şoförümüzden esnaf odalarına, İlçe Mülki amirlerinden İl Mülki amirlerine, diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarının talep, şikayet ve beklentilerine cevap, hesap verme, çözüm üretme durumunda olan yöneticileriz.

 

Ancak özellikle 2006 yılından itibaren adı zikredilen bu yöneticilere gerek maaş ve gerekse ek ders ücreti anlamında tam bir adaletsizlik yapılmış ve bu uygulama bugüne kadar gelmiştir. Söz konusu bu yöneticilere, yöneticisi oldukları personelden daha düşük ücret politikası izlenmiş ve idari hiyerarşide ücretlendirmede tam bir kaos yaşanmıştır. Bu durum bugün bile değişmemiş ve Maliye Bakanlığının uygun gördüğü Ek Ödeme oranları ile çeşitli internet sitelerine yansıyan oranlarda, gerek İlçe Milli Eğitim Müdürleri, gerekse diğer yönetim kademelerinde bulunan yöneticiler, emri altındaki personel karşısında ücret anlamında zor durumda kalmışlardır. Bu durum Eylül 2011 Maaş bordrosunda ifade edilmiştir.

 

 

 

ÜNVANI

MAAŞ

EK DERS

TOPLAM

Halk Eğitim Merkezi Müdürü*

1976,58

980,091

2,956,00

Endüstri Meslek Lisesi Müdürü*

2.059.30

980.91

3.040,91

İlçe Milli Eğitim Müdürü

1.800,00

800,00

2.600,00

Şube müdürü*

1.800,00

800,00

2.600,00

(*Uzman olmayan 1/4,eşi çalışmayan iki çocuklu)

Eğitim Öğretim sınıfının uzmanlık tazminatı eklenmemiştir.

 

 

 

652 sayılı KHK gereği 14.09.2011 tarihinden itibaren İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve şube müdürlerinin Ek dersleri kesilmiştir. Basından öğrendiğimiz doğruysa İlçe Milli Eğitim Müdürlerine taşra küçük illerde % 150, Şube Müdürlerine % 130 civarında düşünülüyor ki böyle olsa bile bu tablo değişmeyecek ve bir amir ve memurun ücret açısından AYNI SEVİYEYE GELMESİNE BİLE YETMİYECEKTİR. Çünkü 1.800 TL alan bir İlçe milli Eğitim Müdürü ve şube müdürünün maaşına % 200 oran ile, 1.214.00 TL artış yapıldığını düşünün eline geçecek rakam 1.800+1.214=3.014.00 TL olacaktır. Bu rakam yinede amir ile memuru aynı seviyeye getirmez. Şayet basında çıkan haberler doğrultusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlerine % 150 verilmesi halinde 1.800,00+918,00=2.718,00 TL’dir..Elegeçecek miktarın çalışma barışı ve yönetim hiyerarşisi açısından olumlu ve olumsuz yönlerinin iyi değerlendirilmesi gerekir.

Sonuç olarak, gerek İlçe Milli Eğitim müdürleri, gerek İl MEM Yardımcıları ve gerekse Şube Müdürleri için belirlenecek ek ödeme oranının Zatı Alinizin adalet ve personelinize verdiğiniz kıymet anlayışı içerisinde olacağına inancımız tamdır. Lütfen düzeltiniz artık bu durumu sayın Bakanım. İlçe Müdürleri 3600 Ek göstergeyi hak etmiyorlar mı ? Mahiyetindeki bir öğretmen, bir okul müdürü kadar bile maaşı hak etmiyorlar mı? Bir ilçenin sadece eğitim alanında değil, kamu adına tüm alanında hizmetkarı gibi çalışan, gerektiğinde okul inşaatından çıkıp pansiyona, taşımalı şoförün denetiminden köy okullarına, zaman ve mesai kavramı aramaksızın ulaşan sizin İlçe Milli Eğitim Müdürlerinizdir. Sayın Bakanım! Hazreti Peygamberimizin dediği gibi, hepimiz bir çobanız ve emrimiz altındakilerden sorumluyuz, lütfen bize çobanlık yapın ve artık koruyun bizleri.

 

Biz eğitimciler para ile ilgili olarak her gün gündemde olmak istemiyoruz. Bunun eğitime ve eğitimciye zarar verdiğini de düşünüyoruz. Zamanı gelir gerekirse karşılıksız da çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Çünkü bu necip millete bu vatana borcumuz ve sevdamız vardır.

 

Yukarıdaki hususlar ile ilgili olarak Sayın Bakanımızdan Bakanlığımızda çalışma barışının sağlanmasına katkı sağlayacak, kurum hiyerarşisine uygun İlçe Milli Eğitim Müdürlerini, şube Müdürlerini mağdur etmeyecek ek ödeme rakamlarının en az % 178 olacak şekilde yeniden belirlenmesini saygılarımız ile arz ve talep ederiz

 

 

Muzaffer ÖZTAŞ

UEYDER Yönetim Kurulu Adına

Başkan

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri