Ücretsiz Ders Kitapları 30 Haziran'da Geliyor

MEB 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ücretsiz dağıtılacak ders kitaplarının Öğrenci ve öğretmenlere ulaştırılmasında yapılacak iş ve işlemler konusunda altı sayfalık yazı yayımladı.

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ücretsiz dağıtılacak ilköğretim ve ortaöğretim ders kitaplarının Öğrenci ve öğretmenlere ulaştırılmasında yapılacak iş ve işlemler konusunda altı sayfalık yazı yayımladı.

 

Yayımlanan yazıya göre;

 

 
Okul çantalarındaki ağırlıkların azaltılması amacıyla ders kitabı ve öğrenci çalışma kitapları birleştirilerek birinci ve ikinci dönemde ayrı ayrı okutulmak üzere ders kitabı ve öğrenci çalışma kitabı olacak

 
Bazı derslerin dinleme bölümü kayıtlan ile ders, öğrenci çalışma ve öğretmen kılavuz kitaplarının PDF formatında kayıtları elektronik ortamda hizmete sunulacak olup bu kayıtlara http;//meb.gov,tr adresinden ulaşılabilecek.
 
Türkiye genelinde 500 adetin altında ihtiyaç bildirilen ve ekli listede isimleri belirtilen ders kitaplarının baskıları yapılmayacak elektronik ortamda hizmete sunulacak.
 
Görme engelli öğrencilerin braille baskı ders kitaptan ilgili okul müdürlüklerine teslim edilecek.
 
Açık ilköğretim ve açık ortaöğretim öğrencilerinin kitapları/ders notlan belli dönemlerde teslim noktası olarak belirlenen halk eğitim merkezi müdürlüklerine gönderilecek.
 
Ders kitaplarının teslim alınması ve dağıtımında herhangi bir aksamaya ve gecikmeye sebebiyet verilmemesi için teslim noktası il ilçelerde müdür yardımcısı veya şube müdürünün sevk ve idaresinde bir birim oluşturulacak.
 
Yeterli sayıda görevli görevlendirilecek, kitap dağıtım işi sonuçlanıncaya kadar söz konusu personelin görevi değiştirilemeyeceği gibi süreci aksatacak başka görevler de verilmeyecek.
 
Okulların eğitim öğretime başladığı gün kitapların Öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunulabilmesi için yürütülecek iş ve işlemler, Cumartesi ve Pazar günleri de dahil olmak üzere mesai saatlerine bağlı kalınmaksızın sürdürülmek üzere gerekli tedbirler ilgili birim âmirleri tarafından alınacak.
 

 

Kitapların teslim alınmasına 30/06/2012 tarihinden itibaren başlanılacak.

Yazı ve Dosyanın tamamının (rar) indirmek için tıklayınız >>

 

Mehmet İşler
TES Osmaniye








 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri