Uçak havada parçalanmış

Rio de Janeiro'dan Paris'e giderken Atlas Okyanusu üzerinde düşen Air France'a ait Airbus A330-200 tipi yolcu uçağının merkeze gönderdiği verilerin incelenmesi ve bulunan cesetlerin konumları, uçağın havada parçalandığı tezini kuvvetlendirdi.

Okyanusta bulunan cesetlerin aralarındaki mesafenin 80 kilometreden fazla olduğuna ve düşmeden önce gönderdiği arıza verilerinin uçağın havadayken birçok parçasının arızalandığını gösterdiğine dikkat çeken uzmanlar, yolcu uçağının havada parçalanmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Uçaklarını kullanan havayolu şirketlerine konuyla ilgili bilgilendirme amaçlı açıklama yapan Airbus, incelenen mesajlarda uçağın hızını ölçen cihazların diğer cihazlardan önce bozulmuş olabileceğini gösteren ciddi bulgular olduğunu açıkladı.
Uçağın gönderdiği mesajların “güvenilir olmayan hız belirtileri” içerdiğini de açıklayan Airbus, ayrıca henüz açıklanamayan “dakikada 600 metrelik alçalışa” işaret eden bir kabin basıncı değişimi mesajı bulduklarını belirtti. Yetkililer, tüm bu arızaların uçağın suya çarpmadan önce havada parçalanmasına yol açabileceğini vurguladı.
Rusya ve Guam'da acil inişler
Rus Aeroflot havayollarına ait Airbus A320 tipi uçak, 122 yolcusuyla Irkoutsk-Moskova seferini yaparken ön camında çatlak oluşması nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kaldı. Avustralya'ya gitmek üzere Osaka'dan kalkan Jetstar şirketine bağlı Airbus A330 tipi yolcu uçağı da, havada iken kokpitinde yangın çıkması üzerine Guam Adaları'na acil iniş yaptı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
Terörle bağlantılı iki yolcu varmış!
Air France uçağında, İslami terörizmle bağlantılı iki yolcunun bulunduğu ortaya çıktı.
Uçağın düştüğü haberi gelir gelmez, ajanlarını Brezilya'ya yollayan Fransız Dış İstihbarat Teşkilatı DGSE yolcu listesi üzerinde yaptığı inceleme sonucunda, uçakta iki teröristin bulunduğunu belirledi. Fransız yetkililer, 20'li yaşlarda olan ve tabiyetleri belirtilmeyen bu iki kişinin, uçağa herhangi bir engelle karşılaşmadan bindiklerini doğruladı. Fransız güvenlik teşkilatından bir kaynak, Paris'te yayımlanan haftalık dergi L'Express'e yaptığı açıklamada, ajanların ölen iki yolcunun doğum tarihleri ve aile bağlantılarını belirlemek için çalıştığını, isim benzerliği olasılığının da bulunduğunu, ancak soruşturmanın yine de çok ciddi bir şekilde yürütüldüğünü belirtti.


Milliyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri