‘Türkiye’ye boş vaatlerde bulunmayalım’

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Türkiye'ye AB üyeliği konusunda “boş vaatlerde” bulunmaktan vazgeçmeleri gerektiğini söyledi.

Almanya'da yayımlanan “Bild am Sonntag” gazetesine verdiği demeçte Sarkozy, AB'nin sınırsız bir şekilde genişleyemeyeceğini ve bu nedenle Türkiye'ye boş vaatlerde bulunmak yerine “birlikte nasıl büyük ortak bir ekonomik ve yaşam bölgesi yaratabileceklerini düşünmeleri gerektiğini söyledi.
Sarkozy ile birlikte gazeteye konuşan Almanya'daki Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) milletvekil-lerinden Philipp Missfelder de, AB üyesi ülkelerin vatandaşları arasında Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkanların sayısının artığını öne sürdü. Öte yandan Fransa'da yayımlanan Le Nouvel Observateur dergisi de, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Avrupa Parlamentosu seçimleri arifesinde sağcı seçmenlerin oyunu alabilmek için Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkmasını eleştirdi.
Sol eğilimli dergi Sarkozy'nin bu tavrına rağmen Fransa'nın; Ortadoğu barış görüşmeleri, Kafkasya'daki diplomasi trafiği ve enerji konuları gibi uluslararası diplomasinin birçok alanında Türkiye'ye ihtiyacı olduğu yorumunu yaptı.

Milliyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri