Türkiye'nin yüreğini burkan görüntüler!

Van'daki öğrencilerin durumu, bir Türkiye gerçeğinin yansıması...

Türkiye'de yoksulluk verileri yaşanan ekonomik krizle birlikte hızla yükselişe geçerken, Van'da yaşanan ve okul aile birliği tarafından kamuoyuna yansıtılan dram, kağıt üzerindeki bu yoksulluğun gerçek hayata nasıl yansıdığını bir kez daha gözler önüne serdi. Van kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta ve özellikle terör nedeniyle Hakkari köylerinden göç edenlerin yaşadığı Beyüzümü Mahallesi'ndeki Vali Adnan Darendeliler İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin yırtık ayakkabı ve terlikle okula gittikleri haberi tüm Türkiye'de yankı buldu.

Van Vali Yardımcısı Halil Berk de, bilgi almak için okula geldi. Okul yöneticileri ve öğretmenlerden bilgi alan Berk, 2 bin 200 öğrencili Vali Adnan Darendeliler İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım yapıldığını, ancak tüm çabalara karşın yapılan yardımyların yetmediğini söyledi. Vali Yardımcısı Halil Berk, şunları söyledi:

"Vali Adnan Darendeliler İlköğretim Okulu'nda da 308 öğrenciye para dağıtıldı. Dağıtılan paranın yanında şartlı nakit tranfsferi var. Bu okulda 1335 öğrenci bundan yararlanıyor. Para öğrencilerin annelerinin hesabına yatırılıyor. Ancak aileler bu parayı öğrencilere değil ev ihtiyaçlarına harcıyor. Yoksulluk çok yüksek olduğu için bazı ihtiyaçlar karşılanamayabiliyor. Okul Aile Birliği yardım kampanyası başlattı. Hayırseverler gerekli yardımları yapmak için harekete geçti. Bu doğrultuda yapılan yardımları olumlu buluyoruz."

Vali Yardımcısı Halil Berk, okulun bulunduğu Beyüzümü Mahallesi'nin göç alan ve işsiz ailelerin yaşadığı bir mahalle olduğunu belirterek, "Bu nedenle yoksulluk oranı çok yüksek olunca, yapılan yardımlara karşın bazı ihtiyaçlar karşılanamıyor. Aileler de çocuklarıyla yeterince ilgilenmiyor" dedi.

Bu arada Vali Adnan Darendeliler İlköğretim Okulu'nda yoksul öğrenciler için Okul Aile Birliği'nin başlattığı yardım kampanyasına yurt genelinden çok sayıda kişi ve kuruluşun destek verdiği açıklandı.

kanaldhaber



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri