Türkiye'nin tek Eğitim Bayramı başladı

Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfı tarafından organize edilen 10. Besni Eğitim Bayramı Besni Devlet Hastanesi önünden Hükümet Konağı'na yapılan kortej yürüyüşü ile başladı

Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla devam eden kutlamalarda davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Buradaki kutlamaların ardından Şire Pazarı'na geçildi.

Burada düzenlenen törende konuşan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan eğitim hizmetinin kutsal bir görev olduğunu, son yıllarda eğitimde yaşanan gelişmelere rağmen okullarda derslik ve araç gereç ihtiyaçlarının devam ettiğini söyledi.


Sodan, şöyle konuştu:
''Bu sebeple ben buradan iş adamlarımızdan eğitim hizmetlerine yardımlarının devam etmesini diliyorum. İleri ve gelişmiş bir toplum olmak, toplumu geliştirmek, muasır medeniyetler seviyesine çıkmak ancak eğitimle mümkündür. Dolayısıyla eğitim her şeyin başında gelmektedir. Toplumsal huzur ve refah yine ancak eğitimle sağlanır. Besni'de böyle bir eğitim bayramı altında bir eğitim bayramının kutlanması gerçekten çok güzel bir etkinlik. Bu etkinliği düzenleyenleri tebrik ediyorum. Hem ilçelerini tanıtıyorlar hem de eğitimin önemine vurgu yapılıyor.''


Milli Eğitim Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, gelişmiş ülkelerin eğitime verdiği öneme dikkat çekerek, "10 yıldır bayramla kutlamaları, Besnililerin eğitime verdiği değerin en büyük göstergesidir. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Bir toplum eğitime önem veriyorsa, geleceğine önem veriyordur. Dünyada gelişmiş ülkelere baktığımızda, eğitime ne kadar büyük önem verdiklerini görürüz. Besnililer bu bilincin çok önceden farkına varmış. Türkiye'de pek görülmüş bir şey değil. Eğitimi kutlayan bir il değil bir ilçe ve Anadolu'nun küçük bir kasabası eğitimi 10 yıldır bir bayram olarak kutluyor. Bu gerçekten taktire şayan bir şey. Bu Besnililerin eğitime verdikleri önemin bir göstergesidir. Anadolu'nun pek çok ilinde ve ilçesinde değişik festivaller ve fuarlar yapılır. Bunlar nedir, kiraz, vişne ya da kayısı festivalleridir. Yada turizme yönelik festivallerdir. Bunlar elbette ki gerekli. Ama esas olan eğitimdir. İşte burada olduğu gibi eğitim önemsemek yaygınlaştırmak ve sevdirmektir. Bunu da Besni çok iyi yapıyor. Takdir edilmesi ve örnek alınması gereken bir bayramdır, etkinliktir. Kendilerini kutluyorum" diye konuştu.

Besni Kaymakamı Hulusi Şahin de bu yıl 10. kutlanan Besni eğitim Bayramı'nın her geçen yıl biraz daha kurumsallaştığını söyledi.
T

ürkiye'nin tek eğitim bayramını kutlamanın sevinci ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Şahin, ''Besni ilçesinde bunu başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizde tek olması münasebetiyle Besni Eğitim Bayramı'nın özel bir yeri olduğu gibi aradan geçen on yıl süre içerisinde, içeriğinden ve çizgisinden hiç bir şey kaybetmemiştir'' dedi.


Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise Besni ilçesinin her açıdan örnek olduğunu söyledi.


Amaçlarının şenlik veya herhangi bir etkinlik yapmak olmadığını vurgulayan Öztürk, ''Burada bizlerin asıl amacı eğitimdir. 'Eğitim' derken de eğitim düzeyinin yükseltilmesi, eğitimde yaşanan sorunların çözülmesi konusunda katkılar sağlamaktır'' diye konuştu.


Konuşmaların ardından 2008 yılı OKS Türkiye birincilerinden Özgür Karabayır'a altın hediye edildi. Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ve Besni Eğitim Vakfı Başkanı Halil Rabuş, Karabayır'a öğrenim hayatı boyunca burs vereceklerini açıkladı.


Daha sonra yöresel ürün yetiştirme dalında dereceye giren çiftçilere ödülleri verildi. Ödül törenlerinin ardından Besni Belediyesi tarafından yaptırılan Çil Hacılar Mahalle Konağı ile Mustafa Işıklı Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi.


10. Besni Eğitim Bayramı Kutlamalarının gündüz yapılacak çeşitli etkinliklerin ardından akşam Besni Şehir Stadyumunda Sanatçı Latif Doğan ve Sabahat Akkiraz'ın vereceği konserle sona ereceği bildirildi.


Kutlamalara Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, Eski Milli Eğitim Bakanı Namık Kemal Zeybek, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Hüsrev Kutlu, Mehmet Erdoğan ve Şevket Gürsoy, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, çeşitli kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.






İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri