Türkiye'nin en büyük kongre otelinde sigara içmeyenler çalışacak

Dünya çapında kongre, toplantı ve değişik organizasyonlara ev sahipliği yapan İstanbul'da ülkenin en büyük kongre oteli dün hizmete açıldı. Sadece sigara içmeyenlerin çalışacağı The Green Park Pendik Otel 1.200 yatak kapasiteli.


Finans merkezi olma yolunda hızla ilerleyen İstanbul'da Türkiye'nin en büyük kongre oteli açıldı. 5 yıldızlı The Green Park Pendik Otel'de çalışanlar sigara içmeyecek.

Otelin açılışını yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul'un özellikle Anadolu Yakası'nda gemi inşa sanayiinde, üniversitede ve daha birçok sektörde gelişmeler yaşanmasına, Formula 1 gibi dev etkinlikler gerçekleştirilmesine rağmen yatak kapasitesinin düşük kaldığına dikkat çekti. Erdoğan, "Green Park bu anlamda boşluğu dolduracak güzel bir fırsat meydana getirdi." dedi. Erdoğan, Green Park Grubu'na başarı dileklerini iletti. Gren Park Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ da şu an için 500 kişinin istihdam edildiği otele yakın zamanda 200 personel daha alacaklarını söyledi. Üstündağ, otel zincirlerine kattıkları halka ile İstanbul'da kongre turizminde ciddi bir eksikliğe çözüm ürettiklerini kaydetti. Dünyada ve özellikle de Avrupa'da önemli kongreleri bu otele taşıyacaklarını vurguladı. Açılışın ardından otelde bir de düğün yapıldı. İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim Çağlar'ın kızı Ayşe Dilanur ile Ekrem Enes Duman'ın düğününe Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve bazı bakanlar katıldı.

The Green Park Grubu İstanbul Taksim, Merter, Bostancı ile Kocaeli Kartepe dağ otelinin ardından zincirin beşinci halkasını Pendik sahilinde hizmete açtı. 1.200 yatak kapasiteli otel 1.700 kişilik oditoryum ile hizmet veriyor. Otel 55 farklı toplantı ve organizasyon odasına sahip. Odaların büyük kısmı deniz manzaralı, balo salonu ise 1.600 kişilik. Kongre ve toplantıların yeni adresi olmaya aday otele kara, deniz ve hava yoluyla ulaşmak mümkün. Pendik sahilinde Tuzla Tersanesi yolu üzerindeki otel, Sabiha Gökçen Havalimanı'na 9 kilometre uzaklıkta, İDO iskelesinin karşısında yer alıyor. Helikopterle VİP hizmeti sunan otel, Formula 1 pistine ise 5 kilometre uzaklıkta. Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ne 15 dakika mesafede bulunuyor.

Otelin açılışına Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte 9 bakan, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Turgut Gürsoy, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş katıldı.

ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri