'Türkiye, su konusunda tarihinde olmadığı kadar güvenli hale geldi'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Türkiye su konusunda tarihinde olmadığı kadar güvenli hale geldi'' dedi.

Akdağ, Karayolları Bölge Müdürlüğünde gazetecilerle sohbet etti.

Türkiye'nin su konusunda tarihinde olmadığı kadar güvenli duruma geldiğini anlatan Bakan Akdağ, ''Önümüzdeki 5 yılın sonunda Türkiye, Avrupa standartlarında su güvenilirliğine sahip bir ülke olacak'' diye konuştu.

Akdağ, sağlıkta görüntülemede bir tek ultrason konusunda sıkıntı yaşandığını ifade ederek, ultrasonda sıra oluştuğunu, bazı doktorların gereksiz ultrason talebinde bulunduğunu söyledi.

Bakan Akdağ, bu konularda doktorlara eğitim verilebileceğini kaydetti.

Bir gazetecinin Erzurum'da ''sınav stresinden'' rahatsızlandığı belirtilip, kaldırıldığı hastanede sakinleştirici iğne yapılarak evine gönderildiği iddia edilen üniversite öğrencisinin ölümüyle ilgili sorusu üzerine Bakan Akdağ, şöyle konuştu:

''Soruşturma yapılıyor. İlk izlenimlerime göre Atatürk Üniversitesi Hastanesinde ve 112 Acil Servisi'nde bir kusur var muhtemelen. Soruşturma devam ettiği için yargısız infaz yapmak istemiyorum. Bakanlıktan müfettiş gönderdik. Kardeşimiz üniversite hastanesine gitmiş. Orada bir teşhis koyup evine göndermişler. Ertesi gün 112'yi arayınca görevlilere hastaneye gittiklerini ve yapılan teşhisi anlatmışlar. Görevliler muhtemelen bunu yanlış değerlendirmiş olabilir. Tüm konuşmalar dijital kayıt altına alınıyor. Verilen cevaplar hep kayda alınıyor. Eğer 112 servisinden (ambulans yok) deyip göndermemişlerse ben bunun hesabını ağır sorarım.''
zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri