TÜRKİYE KAMU-SEN’DEN TEK DİL VURGUSU

TÜRKİYE KAMU-SEN’DEN ANAYASA PLATFORMU’NDA TEK DİL VURGUSU

Genel Başkan İsmail Koncuk, Anayasa Çalıştayı’nda tek dil vurgusu yaptığı konuşmasıyla alkış topladı.

Yeni anayasa çalışmaları kapsamında Antalya’da toplanan Anayasa Platformu’na Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk katıldı.

 

Konuşmasında eğitim dilinin mutlaka Türkçe olması gerektiğinin altını çizen Koncuk, katılımcılar tarafından alkışlandı. “Milletimizin yüzyıllar ötesine güvenle taşıyabileceğimiz bir anayasa yapma zorunluluğumuz vardır. Kimsenin hatırına göre anayasa yapılmaz.” Diyen Koncuk, Amerika Birleşik Devletleri’nden örnek verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “ABD’nin İngilizce ile ilgili tavrı hepimize örnek olmalıdır. Amerika Birleşik Devletlerinde İngilizce farklılıkları bütünleştiren dil ilan ediliyor. Tek dil olarak tüm kamusal alanda İngilizce kullanımı konusunda karar alınıyor. Biz ise Türkiye’de Türkçe’yi farklılıkları bütünleştirici bir dil unvanı kazandıramadık.”

 

Konuşması alkışlarla kesilen Koncuk, anayasanın olmazsa olmazlarını da açıkladı: “Elbette, insan hak ve hürriyetlerine değer veren bir anayasa, elbette evrensel değerlere saygı duyan bir anayasa ama milli birliği mutlaka olan,eğitim dilinin mutlaka Türkçe olmasını sağlayan ve aziz milletimizin hür bağımsız yaşamasını garanti altına alan bir anayasa yapabilmeliyiz.”

 

“Anayasa, Anadolu coğrafyasında yaşayan insanların milli birlik ve beraberliğini bütünleştirilen bir metin olarak hazırlanmalıdır.” diyen Koncuk, bölücü taleplerin yer aldığı bir anayasa yapılmasını asla kabul etmeyeceklerini söyleyerek sözlerini tamamladı.

 

Antalya’daki Anayasa Platformu toplantısına TBMM Başkanı Cemil çiçek, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken ve Anayasa Platformunda bulunan sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri