Türkiye - Japonya nükleer antlaşması imzalandı

Sinop'a yapılacak nükleer santral yapımı için Türkiye ile Japonya arasında imzalar atıldı.

ABD'de 104, Fransa'da 59, Almanya'da 17 tane olan nükleer santralin Türkiye'de yapılmaması için çevrecilerin eylemler düzenlediği bir dönemde Japonya ile nükleer santral yapımı için anlaşma imzalandı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Dolmabahçe'deki görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İLK ADIM RUSYA İLE ATILMIŞTI

Erdoğan burada yaptığı konuşmada ilk adımıın Rusya ile ikinci adımın ise Japonya ile atıldığının altını çizdi. Erdoğan şöyle konuştu;

 

"Japonya ile antlaşma imzalarken biz Japonya'nın bu konudaki ileri teknolojide geldiği noktayı biliyoruz. Enerji bakanlığı bakan ve yetkili arkadaşlar gerekli araştırmaları yerinde yaptılar. Bir Fukuşima olayı vardır ama biz şunu da biliyoruz ki kaza hiçbir zaman yüzde 100 yoktur' denilemez, milyonda 1 de olsa böyle bir tehlike, böyle bir kaza olabilir. Bunları da görmemezlikten gelmek mümkün değil. Onun için de biz şu anda böyle bir nükleer enerjinin olması gereğine inanıyorsak, bu adımı atarız. Nitekim birinci adımımızı, Rusya Federasyonu ile attık. İkinci adımı da şu anda Japonya ile atıyoruz ve şu andaki bütün arzumuz, hızla bu yatırımı gerçekleştirebilmektir"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri