Türkiye İle Umman’ı Bağlayacak Dev Demiryolu Projesinin İlk Adımı

Dünyanın en uzun köprüsü” olarak adlandırılan 40 kilometrelik Katar-Bahreyn köprü geçidi projesinin uygulamasına Ocak ayında başlanıyor.

Geçidin yapımının, İstanbul ile Umman'daki Maskat kentini bağlaması öngörülen dev demiryolu projesi açısından önemli bir adım oluşturduğu belirtiliyor.

DOHA(ANKA) – “Dünyanın en uzun köprüsü” olarak adlandırılan 40 kilometrelik Katar-Bahreyn köprü geçidinin yapımına Ocak ayında başlanıyor. Geçidin yapımının, İstanbul ile Umman'daki Maskat kentini bağlaması öngörülen dev demiryolu projesi açısından önemli bir adım oluşturduğu belirtiliyor.
Katar-Bahreyn Geçidi Vakfı Başkanı Ahmet Hasan El Hammadi, projeye ilişkin jeolojik ve deniz araştırmalarının yapılmakta olduğunu belirterek projenin uygulama aşamasının Ocak ayında başlayacağını söyledi.
Projeyi değerlendiren Arap basını da, köprünün bölgenin en önemli altyapı projelerinden biri olduğunu vurgularken, geçidin 22 köprüden oluşacağına dikkat çekildi.
Katar ile Bahreyn arasında hızlı yolcu ve kargo tren bağlantılarının da projenin bir parçası olduğu belirtildiği haberlerde söz konusu demiryolu projesinin de, her iki tarafı uzatılarak İstanbul ile Umman'daki Maskat kentini bağlaması öngörüldüğü kaydedildi. (ANKA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri