Türkeş: MHP'de lider tartışması gündeme gelebilir

MHP'de genel başkan yardımcılığı görevine getirilen merhum Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş, partisinin son dönemde yürüttüğü politikalar konusunda önemli tespitlerde bulundu.

Parti yönetimine üstü kapalı eleştiriler getiren Türkeş, "MHP, yeniden yapılanabilir. Liderle ilgili tartışmalar da gündeme gelebilir." dedi. Hürriyet'ten Faruk Bildirici'ye konuşan Türkeş, tarihi 12 Eylül referandumunda 'hayır' cenahında yer almanın doğru olmadığını söyledi. Türkeş, "Bana göre referandum AKP'nin yerel yönetim seçiminde kaybettiği gücünü rehabilite etme girişimiydi. Teşhisi doğru yapamayınca buna karşı siyaset de doğru çıkmadı. Hayır demek yanlıştı. Bunu sadece MHP değil, CHP açısından da söylüyorum." ifadelerini kullandı.

12 Haziran seçimlerine de değinen Türkeş, bu kadar heyecansız bir seçim hiç yaşamadığını bildirdi. Bunun gerekçesini şöyle izah etti: "Sonucun belli olduğu diğer partiler tarafından üstü kapalı kabul edilmişti. Farkında olmadan partimizin sözcüleri de yaptı bunu. Bunu ortaya koyduğunuz zaman bir heyecan kalmıyor." Kampanya sürecinde ortaya çıkan kasetlerin de partiyi olumsuz etkilediğini vurgulayan Türkeş, MHP'ye yönelik saldırının, kasetlerin muhtevasındaki ayıptan daha büyük ayıp olduğunu ileri sürdü. Türkeş, "Toplum o büyük ayıbı gördü ve reaksiyon gösterdi. Fakat MHP, kampanya boyunca hep defansta kaldı mecburen." görüşünü dile getirdi.

Zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri