Turkcell en iyi 10 hisse listesinde

Turkcell en iyi 10 hisse listesinde

Turkcell, Wall Street para, pazar ve yatırım uzmanlarının görüşü alınarak oluşturulan ve forbes.com'da yayınlanan 'en iyi 10 hisse' listesine girdi.

LİSTEYE GİREN HİSSELER

Liste 10 uzmana, "Tek bir hisse alıp, 2012 boyunca saklayacak olsanız, hangisi olurdu?" sorusu yöneltilerek hazırlandı. Turkcell ile birlikte listedeki diğer hisseler Caterpillar, FedEx, Hershey, Capital One, Mako Surgical, Microsoft, Arcos Dorados, Alcoa ve Banco Santander oldu.

LİSTEYİ BÜYÜTMEK İÇİN TIKLAYIN

"TÜRKİYE PARLAK GELECEĞE SAHİP"

Turkcell hissesini The Sizemore Investment Letter'dan Para ve Hisse Yöneticisi Charles Sizemore önerdi ve konuya ilişkin, "Turkcell: Makro trendlerin kesişim noktasında bir telekomünikasyon şirketi" başlıklı makale yazdı. Sizemore'ye göre geçmişte Avrupa ve Ortadoğu'nun kraliçesi İstanbul, modern dönemde New York, Londra ve Hong Kong'un ekonomik nüfuzuna sahip olmasa da, önceki ihtişamlı günlerinde olduğu gibi kendisini çeşitli büyük güçlerin merkezinde buldu. Türkiye, zengin ama ekonomik açıdan sıkıntılı Avrupa ile fakir ama büyüyen Ortadoğu arasında köprü. Sizemore, yazısında, "Türkiye'nin AB ile Gümrük Birliği anlaşması var ama aynı zamanda İslam ülkeleri arasında da büyüyen ekonomik ve politik lider. İslam dünyasının çoğu, Rusya ve Çin gibi ülkeler otokrasiden demokrasiye zorlu geçiş dönemindeyken Türkiye, bu yolda 20 yıl ileride ve daha istikrarlı. Türkiye, gelişmekte olan ülkeler arasında en parlak geleceğe sahip rakiplerden biri." diye yazdı.

Avrupa ve Ortadoğu gibi sıkıntılı iki bölge arasındaki konumunun Türkiye'ye olumsuz yansımaları da olduğunu ifade eden Sizemore, "Şaşırtıcı olmayan bir şekilde Türkiye şirketlerinin hisseleri geriledi. Eğer siz de benim gibi Türkiye'nin en parlak geleceğe sahip ülkelerden biri olduğuna inanıyorsanız, Türkiye'nin çevresindeki krizi, ülkenin en iyi şirketlerinin bazılarından hisse almak için fevkalade bir fırsat olarak görebilirsiniz." değerlendirmesi yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri