Türkçe olimpiyatları Antakya'da yapıldı

Hatay'da, 9. Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni etkinliği Ulus Alanında yüzlerce Antakyalının katılımı ile gerçekleştirildi.

Birleşik Sanayici ve İşadamları Derneği (BİRSİAD) ve Antakya Kültürlerarası Diyalog Derneğinin tertiplediği etkinlikte Kazakistan, Uganda, Danimarka ve Kamboçya'daki Türk Okullarında eğitim gören 15 öğrenci Türkçe şiirler okudu ve şarkılar söyledi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan AKADİM Başkanı İsa Aydın, "bir hayal ve sevdayla yakılan olimpiyat meşalesinin bugün itibariyle130 ülkeyi aydınlatır hale geldiğini" söyledi.

Geceye destek veren Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise bir zamanlar sadece Amerikan, Fransız, Alman ve İtalyan Kolejlerinde maddi durumu iyi olan öğrencilerin eğitim aldığını hatırlatarak, "Sosyo ekonomik durumu iyi olan ailelerimiz çocukları bir dil daha öğrensin diye bu okulları tercih ediyordu. Bugün onurla söylüyoruz ki 130 ülkede Türk okulları ile Türkçe konuşuyor ve Türk kültürünü dünyaya tanıtıyoruz" dedi. Savaş, konuk öğrenciler ve öğretmenlerine Hatay'ın tanıtım kitapları başta olmak üzere çeşitli hediyeler sundu. Gece, Türkçe Olimpiyatları marşı ve havai fişek gösterileri ile son buldu.

Star

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri