Türk okullarının eğitimi gurur verici

Makedonya Meclis Başkanı Trayko Velyanovski'nin daveti üzere Makedonya'ya ziyarette bulunan TBMM Başkanı Köksal Toptan, başkent Üsküp'ün ardından dün Manastır ve Struga kentlerini gezdi

Makedonya Meclis Başkanı Trayko Velyanovski'nin daveti üzere bu ülkeye ziyarette bulunan TBMM Başkanı Köksal Toptan, başkent Üsküp'ün ardından dün Manastır ve Struga kentlerini gezdi. Manastır'da Atatürk'ün 1896-1899 yılları arasında eğitim gördüğü Askerî İdadisi'ni ve Atatürk Anı Odası'nı ziyaret etti. Toptan'ın bir sonraki durağı Türk müteşebbislerin Struga'da açtığı Özel Yahya Kemal Koleji oldu. Toptan, Yahya Kemal Kolejleri Genel Müdürü Yakup Arslan, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılandı.

Köksal Toptan, Anadolu insanının destekleriyle yurt dışında açılan özel Türk okullarının Türkiye için gurur kaynağı olduğunu söyledi: "Farklı bir ülkede çok çeşitli milletlere mensup çocuklara eğitim verebilmek çok önemli bir iştir. Güveni vermek yetmez, çok yüksek düzeyde bir eğitim kalitesini tutturmak da şart. İşte bunların hepsini bir araya getirebilen değerli öğretmelere teşekkür ediyorum. Burada çok güzel bir dünya mozaiği ortaya konuluyor. Çeşitli etnik gruplara mensup çocuklar, dünya barışı için birbirini sevmenin çok da zor bir şey olmadığını dünyaya gösteriyorlar."

TBMM Başkanı, söz konusu okullarda öğrencilere Türkçe eğitim verilmesinin de kendisini mutlu ettiğini anlattı. Konuşmasında Türkçe Olimpiyatları'nın da önemine değindi: "Dünyanın 100 ülkesinden, çeşitli kıtalardan ve farklı milletlerden insanlar her yıl Türkiye'ye geliyor ve Türkçe Olimpiyatları düzenleniyor. Bölgesel ölçekteki bu birlik beraberlik, dünya ölçeğine çıkıyor. Bundan da heyecan duymamak, bir Türk insanı olarak da mutlu olmamak mümkün değildir." Meclis Başkanı, ayrıca, önceki gün de Makedonya Meclisi'nin oturumuna katılarak milletvekillerine yönelik bir konuşma yaptı. Makedonya'nın bağımsızlığını anayasal adıyla tanıyan ilk ülke olan Türkiye'nin Üsküp'e desteğinin süreceği mesajını verdi. Cumhurbaşkanı Branko Crvenkovski tarafından kabul edilen Toptan, merkezi Üsküp'te bulunan ve yeni kurulan Makedonya Türkiye Ticaret Odası'nın (MATTO) açılışını yaptı.
zaman

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri