Türk konsolosluklarında evrak ücretleri el yakıyor

Türkiye’nin Avrupa’daki konsolosluklarının, noter harcı ücretlerinde Türkiye’nin çok daha üzerinde fiyat tarifesi uygulaması tepki çekiyor.

İLKER SEZER

Türk vatandaşlarının ikamet ettikleri ülkedeki resmi işlemleri için tek adres olan Türk konsolosluklarında imza tasdiki işlemi, Türkiye’deki fiyatın 5 katını buluyor. Genel vekaletnameler için alınan ücret Türkiye’de 11.80 TL iken, bu fiyat Almanya’nın Hannover Konsolosluğu’nun internet sitesinde açıkladığı rakama göre 72 TL. Pasaport ücreti, yıl içinde euronun lira karşısında değer kazanması sonucunda, Türkiye’deki fiyatından 150 TL daha fazla bir hale geldi. Bu nedenle yurtdışındaki vatandaşlar, konsolosluktaki fiyatların güncel kur üzerinden düzenlenmesini ve eşit muamele istiyor.


Masrafları karşılamakta zorlanıyorlar
GFK adlı piyasa araştırma kurumunun yaptığı araştırmaya göre, Avusturya’da yaşayan Türklerin yüzde 49’u aylık 1000 Euro ile geçinmeye çalışıyor. Yoğunlukla Avrupa’nın en pahalı şehirlerinden biri olan Viyana’da yaşayan Türk vatandaşları, Türk konsolosluklarındaki masrafları karşılama konusunda güçlük yaşıyor.

 

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri