Türk-İş Taksim Meydanı'nda

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu(Türk-İş) üyeleri Taksim Meydanı'na ulaştı. Önlerinde beyaz ve kırmızı karanfillerle "1 Mayıs.Türk-İş" yazılı bir çelenk taşıyan grup slogan atarak Kazancı Yokuşu'na geldi.

1 Mayıs 1977'deki olaylarda özellikle Kazancı Yokuşu'nda hayatını kaybedenleri anmak için gelen Türk-İş heyeti buraya çelenk bıraktı. Kazancı Yokuşu girişindeki heykelin önüne gelen grup 1 Mayıs ile ilgili sloganlar attı. Türk-İş İstanbul Başkanı Faruk Büyükkucak burada kısa bir konuşma yaparak 1 Mayıs 1977'de ölenleri saygıyla andıklarını dile getirdi. Bu sırada gruptakiler, "Katiller bulunsun, hesap sorulsun. Katiller halka hesap verecek." şeklinde slogan attı. Ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu bir basın açıklaması yaptı. Kumlu, "Bugün dünya emekçilerinin meydanlarda kolkola gezdiği özgürlük, barış günü. Bugün nedeniyle Taksim'deyiz. Buraya karanfiller bıraktık. 1977'de kaybettiğimiz arkadaşlarımızı en içten duygularla anıyoruz." dedi.
sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri