Türk halklarının ortak kültür, tarih ve dil bağları güçleniyor!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz ..

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

Mamatovic’e yeni görevinde başarılar dileyen Geylan, “Kardeş ülkemiz Kırgızistan bizim için çok kıymetlidir. Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan öncülüğünde 2006 yılında kurulan Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği, bugün 10 kardeş ülke ile yoluna büyüyerek devam etmektedir. Kardeş ülkelerimizin eğitim sendikası temsilcileri ile yılda iki kez buluşarak, gücümüze güç katıyor, iş birliğinde bulunarak, eğitim ve bilim çalışanlarına yönelik uluslararası düzeyde çalışmalar yaparak, ortak bir dil üzerinden taleplerimizi gündeme taşıyoruz” dedi.

Türk Dünyasının, Türk halklarının ortak kültür, tarih ve dil bağlarına dayanan bir kavram olduğuna vurgu yapan Geylan, bu noktada ortak alfabe kararının önemine dikkat çekti. Geylan, “Umuyoruz ki, ortak alfabenin ardından ortak müfredat ve ortak ders kitapları konuları da gündeme gelecektir. Bu anlamda birliğimizin milli ve tarihi bir görev ifa edeceğine inanıyorum. Bu noktada en güçlü partnerimizden birisi de Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikasıdır. Çok güzel ve başarılı hizmetlere hep beraber imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

UAESEB’in Ziya Gökalp’in vefatının 100. Yılı anısına 21-24 Kasım 2024 tarihinde 5.Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal bilimler Kongresi yapılacağını da hatırlatan Geylan, “Bu kongre, Türk dünyasının ortak değerlerine ve birbirine olan bağlılığına vurgu yaparak, bilimin ve eğitimin bu süreçteki kritik rolünü de öne çıkaracaktır. Türk dünyasının bilim ve eğitim alanında ortak bir vizyona sahip olması, bölgesel ve küresel anlamda daha fazla işbirliği ve başarıya yol açacaktır. Bu minvalde, sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri