Türk halkı Gazze'ye yardımda yarıştı

İHH'nın öncülüğünde 5 televizyon, 4 radyo ve Haber7.com canlı yayında İsrail'în 20 gündür işgal ettiği Gazze'de yardım topladı. Tarihi programda rekor yardım

İsrail'in işgali altında kalan Gazze için Uluslararası İnsani Yardım Vakfı İHH'nın öncülüğünde canlı yayında dev yardım kampanyası düzenlendi. Bir çok gazeteci, yazar, sanatçı, düşünür ve STK başkanının katıldığı programda Gazze için 10 milyon TL'nin üstünde yardım toplandı.

TV Net, TV 5, Hilal TV, Dost TV, ÜLKE TV, Özel FM, Marmara FM, Moral FM, Lalegül FM ve Haber7.com başta olmak üzere birçok radyoda eş zamanlı ve canlı olarak yayınlanan program 4 saatten fazla sürdü.

Yazar ve akademisyenlerden sivil toplum kuruluşu temsilcilerine kadar çok sayıda katılımcı telefonlarla yardımları kayıt ederken, canlı yayında da yardımlar yapıldı. Küçük çocuklar topladıkları paraları, harçlıklarını bağışlarken kadınlar da kollarındaki bilezikleri ve ziynet eşyalarını verdi.

DİLAPAK'IN ATKISINA 25 BİN TL

Narenciye bahçesi olan bir hayırsever Gazze için tonlarca portakal bağışlarken, İstanbul'dan arayan bir vatandaş Abdurrahman Dilipak'ın boynundaki Filistin atkısına 25 bin TL verdi. Bazı hayırseverler daire ve villalarını Gazze için İHH'ya verirken, programa canlı katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş şahsı adına 10 bin TL bağışda bulundu. İstanbul'dan arayan dokuz yaşındaki Meryem bilekliğini bağışlarken, programda telefonla yardım toplayan sanatçı İkbal Gürpınar aylık masrafı 70 TL olan 5 Filistinli çocuğun bakımını üstlendi.

GEREDE MEYDANINA GIDA KAMYONU ÇEKİLECEK

Yurt dışından arayan bir bayan Konya'da bulunan dairesini Gazze'li aileye tahsis etti. Bolu Gerede'de yarın sabah Gerede merkez camisinin önüne çekilcek olan kamyonlarla gıda yardımı toplanacağı duyuruldu. Gerede halkı 3 yıl önce gerçekleşen İsrail'in Lübnan saldırısında da adından bir hayli söz ettirmişti. Geredeliler bir hafta gibi kısa sürede, 100 bin TL tutarındaki 3 TIR gıda maddesi ve 50 bin TL nakit parayı toplayıp, İHH aracılığı ile Lübnan'a göndermişlerdi.

ANKARA MİTİNGİ UNUTULMASIN

Programda, 5 STK'nın öncülüğünde pazar günü Ankara Sıhhıye meydanında düzenlenecek olan Gazze'ye destek miyinginin çağrısı yapılırken, İstanbul'dan arayan Filistinli Gönüllüleri palfotmunun sözcüsü Meryem hanım bu pazar saat 12'de Mecideköy'den Altunizade'ye kadar yürüyeceklerini açıkla vatan

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri